Idrætsefterskolens elever kan forblive venner resten af livet

15. august 2003

Til redaktionen

Holstebro, 15. august 2003

Vi fremsender pressestof for Bøvling Idrætsefterskole, som ved hjælp af et nyt aktivt website giver skolens afgående elever mulighed for at bevare kontakten til både deres skole og kammerater.
Det nye website kan ses på: http://www.bi-efterskole.dk

Tekst af journalist Flemming Hove.
Fotos ved fotograf Ole Mortensen/Tilsted Com.
Tekst og foto må kun gengives i redaktionel sammenhæng

Yderligere informationer – kontakt Bøvling Idrætsefterskole, forstander Kristian Andersen, tlf. 9788 5500 eller 2144 3405.

Med venlig hilsen

f. Bent Tilsted
Inge-Lise Dinesen

 

Idrætsefterskolens elever kan forblive venner resten af livet

Et aktivt website giver Bøvling Idrætsefterskoles afgående elever mulighed for at bevare kontakten til både deres skole og kammerater.

Alle, der har været på efterskole i et eller flere år, kan huske de sidste hektiske uger. Man udveksler adresser, skriver ømme hilsener i diverse bøger og sværger hinanden evigt venskab. Men som årene går, ebber kontakten ud, fordi man skaber sin egen identitet med uddannelse og arbejde, nye venner og familieliv.
Sådan har det også været for de elever, der i tidens løb har forladt Bøvling Idrætsefterskole – lige indtil nu!
I fremtiden får alle skolens elever chancen for at forblive venner resten af livet takket være skolens hjemmeside på Internettet. Ved skoleafslutningen får eleverne nemlig et diplom med et brugernavn og et password, så de kan gå ind på http://www.bi-efterskole.dk og derfra komme ind på en speciel hjemmeside. Her er der kun adgang for skolen og den elevårgang, man har været en del af.
Det nye forum for skolens tidligere elever giver dem mulighed for bl.a. at skrive dagbøger om deres liv, sende meddelelser til hinanden, søge efter gamle venner, arrangere sammenkomster og blive orienteret om, hvordan det går på deres gamle skole. Der vil også være et klikbart Danmarks- og verdenskort, så man kan følge med i, hvor folk befinder sig.
Det er naturligvis en forudsætning, at man sørger for at holde oplysningerne om sig selv opdaterede, så kammeraterne f.eks. kan finde frem til, hvor man bor, hvad man laver osv.

Tovejs kommunikation

– Bøvling Idrætsefterskole har i længere tid haft et ønske om på en nem måde at kunne holde forbindelsen ved lige med og mellem gamle elever. En tovejs kommunikation, så vi både havde mulighed for at følge med i, hvor de er i verden, og hvad de foretager sig af spændende ting. Endvidere ønskedes en mulighed for at kunne sende informationer til et helt elevhold. Det vigtigste ville dog være, at gamle elever kunne holde forbindelsen ved lige trods skiftende opholdssteder. Det er nu lykkedes at udnytte den nye teknologi præcist til at opfylde alle formålene. Vi ser frem til en endnu bedre kontakt til de elever, som forlader skolen, siger forstander Kristian Andersen.
Det aktive website er udviklet af kommunikationsbureauet Tilsted Com i samarbejde med Bøvling Idrætsefterskole. Hensigten er at give skolens afgående elever mulighed for at bevare kontakten til deres skole og venner for resten af livet, og metoden er “at sende på de unges kanal”. Det har skolen tidligere prøvet i et forsøg på at komme i kontakt med nye elever. Det skete ved, at skolen satsede markedsføringspengene på websites frem for på traditionelle annoncer i dagspressen – og det blev en stor succes.
Tilsted Com har tidligere udviklet et lignende aktivt website til Komitéen for Unge Forskere, og erfaringen viser, at det er en populær og lynhurtig måde at komme i kontakt med hinanden på.

Alle pressemeddelelser om: