Den brænder dig aldrig af ….

10. august 2003

Til redaktionen

Holstebro, 10. august 2003

Vi fremsender pressestof for Brandt Norden A/S, som præsenterer en ny induktionskogeplade.

Brandt Norden A/S har satset meget på sikkerheden med de nye induktionskogeplader,
der også kan ses på internetadressen: www.induktion.dk

Tekst af journalist Else Hansen.
Fotos ved fotograf Ole Mortensen/Tilsted Com.
Tekst og foto må kun gengives i redaktionel sammenhæng.

Yderligere informationer – kontakt Brandt Norden A/S, marketingchef Steen Bielefeldt, tlf. 7342 1800.

Med venlig hilsen

f. Bent Tilsted
Inge-Lise Dinesen

Brandts nyeste induktionskogeplade:

Den brænder dig aldrig af ….

Du kan roligt tænde på den nyeste kogeplade. Den lader sikkerhed komme først.

Du kan roligt tænde på Brandts nyeste induktionskogeplade, for du skal anstrenge dig virkelig meget for at brænde fingrene, mens du laver mad.
Brandt har satset meget på sikkerheden med de nye induktionskogeplader. Hidtil har forskerne arbejdet meget med at øge hastigheder og effekter, men Brandt har valgt at sige: Det tager kun ca. to minutter at få en liter vand til at koge, og hurtigere behøver det ikke gå. Det er vigtigere at finde metoder, der gør pladerne så sikre at bruge som overhovedet muligt. Vi ved alle sammen, hvor farligt det er at brænde sig.

Kun varm, hvor gryden står

Induktionskogeplader har eksisteret i flere år. Kun der, hvor gryden eller panden stilles, bliver pladen varm. Resten af kogepladen forbliver kold. Det handler om elektriske spoler under kogefeltet. Der skabes et elektromagnetisk kogefelt – en såkaldt induktionsstrøm, der omdannes til varme i grydens eller pandens bund – en utrolig hurtig og præcis opvarmningsmåde.

Sikkerhedslås for børn

Brandts induktionskogeplader har altid været meget sikre at bruge, men de nye kogeplader går et skridt videre. De har mere indbygget sikkerhed end tidligere plader – man kan låse kogepladen, så ens børn ikke kan tænde et kogefelt eller ændre varmestyrken på et, der allerede er tændt. Alle modeller er udstyret med automatisk stop efter max. 8 timer ved laveste varmestyrke og kun 30 minutter ved højeste varmestyrke, så der ikke sker ulykker, hvis man har glemt en gryde på kogepladen. Man kan også indstille pladen til at slukke selv – efter mellem 1 og 99 minutter.
En anden vigtig nyhed er automatisk stop ved overophedning. Glemmer man at slukke for en gryde eller pande med olie, inden man stresser efter en telefon eller et barn, der græder, så sker der ikke noget ved det; pladerne afbryder ganske enkelt varmetilførslen, hvis gryden når op på en temperatur på 300 grader. Olien går aldrig i brand i den glemte gryde. Olie og andet fedtstof antændes nemlig først ved 380 grader.

Mælken brænder ikke på

Trods alle sikkerhedsforanstaltningerne er opvarmningsmåden stadig utrolig effektiv, nytteeffekten er helt oppe på 90 pct. mod normalt kun 60 pct. ved glaskeramiske plader. Pladerne varmer to liter vand op til kogepunktet på knap 5 minutter. På gas tager det 2 minutter længere. Men man kan skrue ned for varmen, ligeså hurtigt som på et gasblus.
Man kan således lynhurtigt skrue ned for mælken, der er ved at koge over. Er det alligevel sket, brænder mælken ikke fast på kogepladen, fordi varmen ikke kommer nede fra pladen, men fra grydens bund. Pladen vil hele tiden være nem at gøre ren. Og når man slukker for kogefeltet, er det kun 6 minutter om at blive afkølet fra 100 til 60 grader efter brug. Det tager f.eks. 13 minutter ved brug af gas. En ekstra sikkerhed er også, at større mængder væske, der koger over i gryden og ned på kogefeltets tastatur, automatisk afbryder kogefeltet, så væsken ikke fortsætter ned på skabslåger mv.

 

Alle nyere gryder, pander og kedler har bunde med en kerne af jern, som alle induktionskogeplader kræver, så det vil være de færreste, der skal købe nyt. Men det kan hurtigt afprøves med en magnet: hænger magneten fast i kogegrejets bund, kan det bruges til induktion, siger marketingchef hos Brandt Norden A/S, Steen Bielefeldt.

Fakta

Brandt Norden A/S tilbyder tre varemærker inden for hårde hvidevarer:
Blomberg, De Dietrich og Brandt.
Firmaet er en del af ElcoBrandt, som er en af Europas største og ældste producenter af hårde hvidevarer med hovedkontor i Frankrig.

Alle pressemeddelelser om: