Den er virkelig easy

9. juni 2003

Til redaktionen

Holstebro, 9. juni 2003

Yderligere oplysninger:
Marketingchef Steen Bielefeldt,
tlf. 73 42 18 00 el. mobil 25 34 84 64

Tilsted Communication, Naurvej 35, 7500 Holstebro, tlf. 9743 2300.
Tekst: Journalist Else Hansen.
Foto: Pressefotograf Christian Alsing
Tekst og foto findes på: www.presseoversigt.dk

 

Den er virkelig easy

– siger dansk køkkenchef om ovnen, der tænker selv og finder den rigtige tilberedningstid på din middagsret.

Funktionen Easycook finder du i den nyeste ovn fra mærket Brandt. Udover at være en helt traditionel, selvrensende varmluftovn med pyrolyse er den udstyret med en sensorstyret automatik, der gør, at den kan tænke selv og finde frem til den korrekte tilberedningstid til kylling, oksekød, tærter, pizza eller fisk. En revolution for den travle familie eller singlen.
Vi bad en ekspert – kok og køkkenchef på ferie i Danmark – om at prøve ovnen med privatpersonens øjne. Bent Rasmussen, der i over 30 år har styret køkkenet i sin gourmet-restaurant ”Top Hat” på den vestindiske ø St. Croix, er hjemme på ferie, og her er hans bedømmelse af Easycook fra privatkøkkenet:

Automatisk kontrol

– Den automatiske kontrol af tilberedningen i Easycook er selvfølgelig en stor fordel for alle, der ikke er køkkenstærke eller blot har travlt. Det kan være enlige, og det kan være familien med børn og to udearbejdende forældre. De skal blot sætte sig ind i ovnens automatik, sætte maden ind i den kolde ovn, og når retten – kylling, pizza, tærte, fisk eller oksekød – er færdig, lyder der er bip. Ovnen er virkelig easy, siger Bent Rasmussen og fortsætter:

Jævn varme med varmluftovn

– Som traditionel varmluftovn er den dejlig at bage i og lave souffléer i, fordi den varme luft blæses rundt i hele ovnen og giver en jævn varme. Og kød bliver mere saftigt, når det bliver tilberedt i varmluftovn. Jeg har også med fint resultat prøvet at grille i den. Flere af ovnens programmer kan kombineres med grill til sidst i f.eks. fem minutter.

Mindre strømforbrug

– Det er en stor fordel, at der er et programur til indstilling af stegetiden, så ovnen selv slukker, og man derved får tid til at koncentrere sig om familiens andre gøremål inden middagen. Og så bruger den nye ovn mindre strøm. Derfor er den også A-mærket for lavt energiforbrug. Ovnen har desuden et energispareprogram, der nedsætter strømforbruget, men så tager tilberedningen til gengæld lidt længere tid. Og ovnen kan også varme tallerkener eller holde mad varm og hæve brød ved ganske lav temperatur.
– Det lyder så let alt sammen. Kan vi alle sammen finde ud af at bruge Easycook?
– Jeg vil sammenligne det med at få en ny telefon. Man skal læse brugsanvisningen grundigt, og det skal man også med Easycook. Men har man først gjort det, er den nem at bruge, siger Bent Rasmussen.

Alle pressemeddelelser om: