Kulturweekend på vestjysk herregård

28. maj 2003

Til redaktionen

Holstebro, 28. maj 2003

Vi sender pressestof for Holstebro Turistbureau, som bygger sommerens kulturweekend 13. – 15. juni op omkring international kammermusik-festival på den vestjyske herregård Nr. Wosborg vest for Holstebro.
Kulturweekenden købes hos Holstebro Turistbureau, tlf. 9742 5700.
Arrangementet lørdag-søndag koster 1195 kr. pr. person i dobbeltværelse.
Ønsker man fredagen med koster det 595 kr. ekstra pr. person.

Tekst af journalist Else Hansen.
Fotos ved fotograf Ole Mortensen/Tilsted Com og Det Kongelige Teaters Balletskole.
Tekst og fotos må kun gengives i redaktionel sammenhæng.

Yderligere informationer – kontakt Holstebro Turistbureau, tlf. 9742 5700.

Med venlig hilsen

f. Bent Tilsted
Inge-Lise Dinesen

 

Kulturweekend på vestjysk herregård

Holstebro Turistbureau bygger sommerens Kulturweekend op omkring international kammermusik-festival på Nr. Wosborg 13. -15. juni

Tre kammermusik koncerter på herregården Nr. Wosborg – i de historiske omgivelser, som H.C Andersen besøgte i 1859. Og et helt usædvanligt indblik i børns og unges træning til kunstnerisk elite, illustreret af Ensemble MidtVest og Det Kongelige Teaters Balletskole. Det er noget af det, Holstebro Turistbureau tilbyder i sommerens Kulturweekend 13.-15. juni.

Ønsker tag i børn og unge

Koncerterne er den første Internationale Sommermusikfestival, arrangeret af landsdelsensemblet Ensemble MidtVest .Chefen, Ole Faurschou, håber, at ensemblets arbejde mere og mere vil begynde at fange børns og unges interesse og glæder sig derfor til arrangementet med balletten:
– Ensemble MidtVest henvender sig ikke udelukkende til voksne, og derfor er vi i gang med at tilrettelægge en teaterkoncert sammen med Odin Teatret – Musikkens magt. Den viser børn og unge, hvordan musik kan ændre begivenheder, og vi vil gerne arbejde sammen med Det Kongelige Teaters Balletskole i andre sammenhænge end her til Kulturweekenden. Det er vigtigt, at vi får vore budskaber ud til børnene – hvad enten det er musik eller ballet – så de opdager os og får en mulighed for at vælge, siger Ole Faurschou, der også arbejder på, at fremtidige sommerfestivaler bliver et sted, hvor børn og unge kan mødes omkring musikken.

Kammermusik og balletbørn

Koncerten lørdag på Nr. Wosborg er med værker af Brahms, Fauré og Per Nørgård. Lørdag aften er der så det omtalte indblik i børns og unges træning til kunstnerisk elite. Ole Faurschou, og en af lærerne fra Det Kongelige Teaters Balletskole, solist, Theresa Jarvis, fortæller om deres arbejde. Og børn i flere aldre giver prøver på den krævende dans på tåspids. Lørdagen giver også et besøg på Holstebro Rådhus og en tur til Vesterhavet.
Søndag er sidste koncertdag på Nr.Wosborg. Der er en historisk rundvisning i de gamle bygninger og en tur på volden. Det hele krones med frokost i herregårdens riddersal og den afsluttende kammerkoncert med musik af Brahms og Schubert. Ensemble MidtVest’s fem unge musikere er grundstammen i festivalen, suppleret med gæster: den armenske pianist Marianna Shirinyan og den polske cellist Jozef Czarmecki.

Alle pressemeddelelser om: