Tryllefløjten hjælper børnene ind i eventyret

13. april 2003

Til redaktionen

Holstebro, 13. april 2003

Vi fremsender pressestof for Musikteatret HolstebroHallen, som torsdag den 1. maj har Danmarkspremiere på Mozarts mesterværk “Tryllefløjten”.

Tekst af journalist Flemming Hove.
Tekst kan frit anvendes og publiceres – uden beregning.

Yderligere informationer – kontakt Musikteatret HolstebroHallen, direktør Lars Sennels, tlf. 9611 7878.

Med venlig hilsen

Inge-Lise Dinesen

 

Tryllefløjten hjælper børnene ind i eventyret

Musikteatret HolstebroHallen har Danmarkspremiere på Mozarts mesterværk.

Alle børn fra otte år og opefter har en storslået oplevelse i vente, når Musikteatret HolstebroHallen lægger scene til Danmarkspremieren på Den Jyske Operas nye gendigtning af Mozarts mesterværk “Tryllefløjten” torsdag den 1. maj.
For de yngste byder operaen, der varer en times tid, på masser af eventyr og fornøjelighed, mens de lidt ældre også kan se frem til en del romantik og svar på nogle af livets store spørgsmål.
Den originale historie handler om den unge Tamino, som ved tryllefløjtens hjælp befrier den smukke Pamina fra Nattens Dronnings magt. I Den Jyske Operas gendigtning “Fra grå beton til strålende eventyrland” bor Tamino og Pamina i en trist betonboligblok, men ved hjælp af tryllefløjten søger de ind i eventyret for at finde vej ud af dagligdagens problemer.

Rød tråd

Den røde tråd i operaen er de store eksistentielle spørgsmål om liv og død, men i den nye børneopera lægger tekstforfatter Jesper Bræstrup Karlsen hovedvægten på det tema, der handler om generationsskiftet, barnets frigørelse og (ud)dannelse til et selvstændigt menneske med mod på livet og kærligheden.
Scenograf Nina Schiøttz har skabt en scenografi i flere etager. Historien begynder i en meget hverdagsagtig ramme i en boligblok, men forvandles til et mystisk eventyrland med slanger, prinser, prinsesser og ikke mindst den mystiske og farlige figur Nattens Dronning.
Carl Ulrik Munk-Andersen har arrangeret musikken for Den Jyske Operas Kammerensemble (klaver, fløjte, horn, fagot, marimba, percussion) under ledelse af Peter Pade Ramsøe Jacobsen. Sangerholdet er for fem af rollernes vedkommende besat med rutinerede sangere fra Den Jyske Operas Kor, som alle har haft solistroller: Annette Dahl Lindberg (Papagena), Morten Wang (Papageno), Susanne Vinther (Nattens Dronning), Jens Bové (Sarastro), Birgitte Mosegaard Pedersen (Pamina) og John Kjøller (Tamino).
Ina-Miriam Rosenbaum har instrueret børneoperaen. Det var også hende, der stod bag forestillingen “Fru Nissen i Lavendelstræde”. Derudover turnerer hun med solo-forestillingen “Ind til Benet”, som blev tildelt årets Reumert 2001 for bedste show/cabaret.

Et nomadeliv

De medvirkende i børneoperaen lever under prøveforløbet et nomadeliv. Den Jyske Opera turnerer lige nu landet tyndt med “Den Glade Enke”, og prøverne på “Tryllefløjten” følger af praktiske grunde med rundt i landet, da fem ud af seks sangere er med i begge forestillinger.
“Tryllefløjten” opføres i Musikteatret HolstebroHallen både torsdag den 1. maj og fredag den 2. maj. I foråret spiller forestillingen i alt10 gange på turné, og Den Jyske Opera står selv for fire forestillinger i Århus. I efteråret 2003 har forestillingen repremiere på Gellerup Scenen i Århus og spiller derefter ca. 30 forestillinger på en turné, som dækker Sjælland, Sønderjylland, Nordjylland, Vestjylland og Fyn i både teatre, kulturhuse, sportshaller og skoleaulaer.
Det Kgl. Teater har købt 10 opførelser af “Tryllefløjten”, som slutter turnéperioden af med to forestillinger dagligt i perioden 23.-27. november i Store Turbinehal.