Danmarks kedeligste orkester er tilbage på scenen i topform

3. april 2003

Til redaktionen

Holstebro, 3. april 2003

Vi fremsender pressestof for Musikteatret HolstebroHallen, som onsdag den 16. april præsenterer “Danmarks kedeligste orkester” i topform – også bedre kendt som TV-2.

Tekst af journalist Flemming Hove.
Tekst kan frit anvendes og publiceres – uden beregning.

Yderligere informationer – kontakt Musikteatret HolstebroHallen, direktør Lars Sennels, tlf. 9611 7878.

Med venlig hilsen

Inge-Lise Dinesen

 

Danmarks kedeligste orkester er tilbage på scenen i topform

TV-2 har aldrig været sjovere og mere kvindeligt, lyder det forud for koncerten i Musikteatret HolstebroHallen.

“Danmarks kedeligste orkester” er tilbage i rampelyset på de danske musikscener med en koncertturné, der allerede har fået så mange roser, at de kan fylde en hel park. Så for, at ingen skal være i tvivl: TV-2 er i absolut topform, når de indtager Musikteatret HolstebroHallen onsdag den 16. april!
Først blev TV-2s nye album “På kanten af småt brændbart” rost til skyerne, så kom der tre tunge nomineringer til Danish Music Awards for årets album, årets popudgivelse og årets sangskriver, og nu vælter bandet sig i succes på turnéen.

Liv og lir på scenen

Folk, der har oplevet TV-2s optræden på 2003-togtet, indrømmer blank, at de blev overvundet fra begyndelsen. Ikke mindst fordi de ældre, bedagede herrer har slået følge med den unge, talentfulde Stine Birch fra den københavnske gruppe Sub-Sui. Hun klæder både visuelt og i vokal, akustisk sammenhæng TV-2 utroligt godt, og der er kommet mere liv og lir på scenen, lyder én af de mange positive bedømmelser.
Forsanger Steffen Brandt rapporteres også i sit livs form både som sangskriver, toastmaster og kapelmester. “Genial og gnistrende. Hele tiden i næsten overnaturlig kontakt med publikum, skiftevis respektfuld og provokerende, kærlig og drillende”, forlyder det.

Ny energi

TV-2 har fået ny energi og giver synth-poppen den tyngde og friskhed, der retfærdiggør lyden her i et nyt årtusinde. Den nye cd “På kanten af småt brændbart” forsyner koncerten med nye hits, der i vanlig sikker stil blandes med de gode gamle hits.
I Berlingske Tidende går anmelderen oven i købet et skridt videre: “Vi taler så tit om, hvorfor der ikke er nogen, der kan skrive den store danske samtidsroman. Jamen, den har Steffen Brandt og TV-2 skrevet på siden 1981, og de burde for længst have fået »De Gyldne Laurbær« for den sangskat, de nu turnerer land og rige rundt med. Her kan man få sin egen historie fortalt i lykkelige og foruroligende bidder af tre-fire minutters varighed og samtidig aflæse tværsummen af danskernes virkelighed anno 2003”.
TV-2s turnébesætning består foruden Stine Birch af Steffen Brandt (sang, keyboard, guitar), Sven Gaul (trommer), Georg Olesen (bas), Hans Henrik Lerchenfeldt (guitar), Henrik Nilsson (keyboard), Niels Hoppe (sax), K.E. Nørgaard (trompet) og Anders M. Christensen (trombone).
Så når TV-2 spiller op i Musikteatret HolstebroHallen, er der garanti for, at “Danmarks kedeligste orkester” aldrig har været sjovere – og mere kvindeligt.