Vil I med på en kigger?

20. marts 2003

Til redaktionen

Holstebro, 20. marts 2003

Vi fremsender pressestof for Musikteatret HolstebroHallen, som lørdag den 29. marts slår dørene op for Søs & Kirstens nye show “Med på en kigger”.

Tekst af journalist Flemming Hove.
Foto ved Musikteatret HolstebroHallen.
Såvel tekst som foto kan frit anvendes og publiceres – uden beregning.

Yderligere informationer – kontakt Musikteatret HolstebroHallen, direktør Lars Sennels, tlf. 9611 7878.

Med venlig hilsen

Inge-Lise Dinesen

 

Vil I med på en kigger?

Søs & Kirsten udnytter hele talentet i det nye show i Musikteatret HolstebroHallen.

Når en konstant hyggelig smågrinen med hyppige mellemrum afbrydes af latterkaskader og spontane klapsalver i teatersalen, er det, fordi kunstnerne på scenen har evnen til fuldstændigt at vikle publikum ind i intelligent humor.
Og det er netop, hvad hele Danmarks Søs & Kirsten gør med deres nye show “Med på en kigger”, som Musikteatret HolstebroHallen slår dørene op til lørdag den 29. marts. Anmelderne er vilde med det nye show, og de to sprælske kvinder roses for at have arbejdet grundigt med deres idéer, så de kan udnytte hele deres store talent.
Danskerne har ubetinget taget Søs & Kirsten med efternavnene Egelind og Lehfeldt til sig, fordi de gennem årene har skabt en række figurer, der på hver deres måde tager danskerne og deres hverdag lige på kornet. Det sker med en intelligent humor, der spidder os alle og giver os lejlighed til med et skævt grin at se os selv og vore gerninger i spejlet.

Multimedie-show

“Med på en kigger” er intet mindre end et multimedie-show, hvor lyd, lys, billeder, musik, komik samt danse- og sangnumre går op i en højere enhed. Showet byder som sædvanlig på et stort persongalleri, der både består af nye figurer og en stribe af de kendte figurer fra Søs & Kirstens “Kongerige”.
Hvem kender ikke de livskloge forstadshelte Finn & Gunnar, de indkøbsglade Helleruppøller, de ølglade Carsten & Helge og naturligvis Moster Elly og Dichael…
Det nye show bringer publikum hele vejen rundt fra net-dating til lortereklamer. Søs & Kirsten giver den som country-sangerinder, smarte damer, der skal lave en trendy reklamefilm, ældre damer til begravelse og et væld af andre figurer, der har noget på hjerte.

Kongeriget

Søs & Kirsten mødte hinanden i 1982 under teaterprøverne på “Lærenemme Rita”. Et par år senere lavede de for første gang satire sammen, og i 1985 stod de på samme scene i “En skærsommernatsdrøm”. I 1988 havde de deres første revysamarbejde, og to år efter var de med i TV2´s julekalender for voksne.
I 1992 optrådte Søs & Kirsten med deres første show med egne tekster, og i 1995 lavede de en efterfølger til det første show. De to kvindelige komikere viste for første gang “Live i Kongeriet” i 1998, og netop det kongerige har danskerne siden taget til deres hjerter – både via tv, video, dvd og i bogform.
Én af de vigtigste hemmeligheder ved Søs & Kirstens succes er deres nærmest uudtømmelige persongalleri, der med jævne mellemrum udvides med nye typer. Det er da også det galleri, som er det bærende i det nye show, og som vil vise, at de to skuespillere formår kunsten at forny sig uden at gå på kompromis med den intelligente humor.