På musikalsk rejse med Duo

20. marts 2003

Til redaktionen

Holstebro, 20. marts 2003

Vi fremsender pressestof for Musikteatret HolstebroHallen, som fredag den 28. marts har besøg af duoen “La Valse”, som giver foyerkoncert. Det er et musikalsk causeri med en perlerække af de mest kendte og elskede Kai Normann Andersen-melodier.

Tekst af journalist Flemming Hove.
Tekst kan frit anvendes og publiceres – uden beregning.

Yderligere informationer – kontakt Musikteatret HolstebroHallen, direktør Lars Sennels, tlf. 9611 7878.

Med venlig hilsen

Inge-Lise Dinesen

 

På musikalsk rejse med Duo

 

Et musikalsk causeri med en perlerække af de mest kendte og elskede Kai Normann Andersen-melodier vil fylde foyeren i Musikteatret HolstebroHallen fredag den 28. marts, når duoen “La Valse” giver koncert.
Duoen består af operasangerinden Pauline Kehlet og hendes mand, pianisten Nicolai Kjølsen, der i årenes løb har fået tag i et stort publikum gennem flittig koncertvirksomhed over hele landet.
De er begge klassisk uddannede, og på et tidspunkt fik de mulighed for at gå på jagt i nodearkivet på Det Kgl. Bibliotek. Her fandt de både kendte og mindre kendte sange og klaverstykker af Kai Normann Andersen, og det materiale danner grundlag for deres koncert “Kai Normann Andersen – Mesteren – Muserne – Melodierne”.

Festlig aften

Duo “La Valse” tager under koncerten publikum med på en musikalsk rejse tilbage til 1930erne, 1940erne og 1950erne med melodier fra de store film- og teatersucces´er som f.eks. “Odds 777”, “Alle går rundt og forelsker sig” og “Mød mig på Casiopeia”.
Repertoiret omfatter også evergreens som “Gå med i lunden”, “Titte til hinanden” og “Den allersidste dans”, og publikum kommer desuden en tur til byernes by Paris med “I Paris blomstrer kærlighed”.
Koncerten krydres desuden med både nye sange og klaverstykker, men selv om musikken og Kai Normann Andersens melodier er den røde tråd i koncerten, får nogle af hans muser – bl.a. PH (Poul Henningsen) og ikke mindst Liva Weel – ord med på vejen.

Adskillige legater

Duo “La Valse” har modtaget adskillige legater i form af bl.a. studieophold i udlandet, og i 2000 var duoen blandt de inviterede i forbindelse med Amalienborg-Koncerternes åbningssæson.
Pauline Kehlet er koloratursopran, og hun har taget sin klassiske uddannelse ved studier både i Danmark og i udlandet. Hun mestrer et stort og varieret repertoire inden for opera, lieder og danske romancer. Pauline Kehlet har specialiseret sig i de italienske Bel-Cantoroller og har bl.a. studeret i Rom og Wien.
Nicolai Kjølsen er pianistuddannet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium med speciale i akkompagnement og kammermusik. Under sin uddannelse har han haft flere studieophold i udlandet i bl.a. Salzburg, London, Rom og Zürich. I 1992 blev Nicolai Kjølsen ansat som pianist ved Det Kgl. Teater.