Udødelig opera får premiere i Holstebro

13. marts 2003

Til redaktionen

Holstebro, 13. marts 2003

Vi e-mailer pressestof for Musikteatret HolstebroHallen, som har Danmarkspremiere på Puccinis opera “La Bohème” fredag d. 21. marts.

Tekst af journalist Flemming Hove.
Fotos ved Musikteatret HolstebroHallen.
Såvel tekst som foto kan frit anvendes og publiceres – uden beregning.

Yderligere informationer – kontakt Musikteatret HolstebroHallen, direktør Lars Sennels, tlf. 9611 7878.

Med venlig hilsen

Inge-Lise Dinesen

 

Udødelig opera får premiere i Holstebro

 

Når det verdensberømte operakompagni Kiev Statsopera kommer til Danmark med sin opsætning af “La Bohème”, er der Danmarkspremiere i Musikteatret HolstebroHallen.
Det sker fredag den 21. marts, og for mange vil det være et glædeligt gensyn med operakompagniet. Kiev Statsopera høstede nemlig stor succes og beundring, da den i foråret 2000 gæstede Holstebro med opsætningen af Verdi´s opera “Rigoletto”.
“La Bohème” er Giacomo Puccinis udødelige klassiker om den store, dybe kærlighed, og operaen spiller på hele følelsesregistret fra alvor over lidenskab til den lette humor. “La Bohème” indeholder i øvrigt nogle af operahistoriens mest kendte arier som “Che gelida manina”, “Mi chiamano Mimi” og “Quando me´n vo”.
Puccini skabte operaen på baggrund af Henry Murgers roman “Scener fra et bohèmeliv”. Handlingen foregår i det pulserende parisiske kunstnermiljø i begyndelsen af det 19. århundrede. Rodolphe, Mimi og deres kunstnervenner lever muntert, men fattigt i miljøet, og her oplever Rodolphe og Mimi den ægte kærlighed. Men de fattige vilkår og Mimis uhelbredelige sygdom gør kærligheden umulig.
Efter premieren i Holstebro opfører Kiev Statsopera “La Bohème” i Aalborg Kongres & Kultur Center lørdag den 22. marts.