Kan du genkende duften?

2. januar 2003

Til redaktionen

Holstebro, 2. januar 2003

Vi e-mailer pressestof for firmaet Vin-skabét/EuroCave i Lemvig. Firmaet importerer de kendte franske vin-duftsæt Le Nez du Vin. Sættene findes i udgaver til både den vininteresserede og den professionelle vinkender.

Tekst af journalist Flemming Hove.
Fotos ved fotograf Thomas Juul/Tilsted Com.
Tekst og fotos må kun gengives i redaktionel sammenhæng.

Yderligere informationer – kontakt Vin-skabét/EuroCave, Max Frederiksen, tlf. 9781 1555.

Med venlig hilsen

f. Bent Tilsted
Inge-Lise Dinesen

 

Kan du genkende duften?

Lemvig-firmaet Vin-skabét præsenterer for første gang i Danmark det fornøjelige og lærerige vinduftsæt Le Nez du Vin.

Hvor god er du egentlig til at genkende forskellige dufte?
Nogen vil hårdnakket hævde, at de til enhver tid kan sætte navn på de dufte, deres næse opfanger, mens andre tvivler mere på deres evne til at skelne mellem duftene.
Derfor er et vinduftsæt fra Lemvig-firmaet Vin-skabét en ganske fornøjelig ting at have i huset, når man i en hyggestund sammen med familie og venner får lyst til en rask lille konkurrence, der både er lærerig og underholdende.
Vinduftsættet Le Nez du Vin kan købes i flere varianter, der henvender sig til såvel den almindelige forbruger, den interesserede vinsmager som den professionelle vinkender.
De enkelte duftsæt består af et antal duftflasker, og så kan man passende lade folk omkring bordet vælge én hver og se, om de kan identificere duften. Bagefter kan man på de medfølgende kort læse, om næsen har gjort sit arbejde ordentligt. Det kan hurtigt udvikle sig til en selskabsleg med point og præmier…
Den interesserede vinsmager kan bruge et vinduftsæt til at blive endnu bedre til at genkende vinens mangfoldighed af dufte. Man kan med duftflaskerne lære de forskellige dufte at kende og så senere bruge den viden i vinsmagningens ædle kunst. Det er lidt det samme som at lære et nyt sprog og så se, om man kan begå sig på fornuftig vis.
Den professionelle vinkender kan bruge vinduftsættet som jævnlig træning i at identificere vinenes dufte, deres oprindelse, geografiske særpræg osv.
Vin-skabét, der er importør af de anerkendte franske vinskabe fra EuroCave, præsenterer for første gang vinduftsættet Le Nez du Vin i Danmark. Priserne ligger mellem 199 og 249 kr. for et sæt med seks duftflasker, 899 kr. for et sæt med 12 duftflasker og helt op til 3999 kr. for et professionelt sæt med 54 duftflasker.

Alle pressemeddelelser om: