50 år med ro i sjælen

18. september 2002

Til redaktionen

Holstebro, 18. september 2002

Vi fremsender hermed pressestof om tagdækkerfirmaet KN Tagdækning i Humlum ved Struer. Indehaver Kaj Nygaard fylder torsdag 26. september 50 år.
Tekst ved journalist Flemming Hove
Fotos ved fotograf Ole Mortensen, Tilsted Com
Pressestoffet findes også på Nettet på: www.presseoversigt.dk

Yderligere informationer kan fås ved henvendelse til KN Tagdækning, Kaj Nygaard eller Kuno Nygaard, tlf. 9786 1733.

 

50 år med ro i sjælen

Tagdækkermester Kaj Nygaard runder de 50 vel vidende, at firmaet er veltrimmet, og at generationsskiftet er planlagt for længst.

Når to medarbejdere fra KN Tagdækning A/S i Humlum skal med flyet til Grønland for at løse firmaets første opgave i kongerigets nordligste hjørne, kunne de egentlig godt tage lufthavnstaxaen. Men nej … ikke, når mester hedder Kaj Nygaard. Så smider chefen selv dynen til side, mens det endnu er nat og kører sine svende til lufthavnen. De skal jo sendes ordentlig afsted!
Og det er vel i virkeligheden det bedste signalement, man kan give af Kaj Nygaard, der torsdag den 26. september runder de 50 år.
Et tæt og harmonisk forhold til både familie, medarbejdere og kunder har altid været det afgørende for tagdækkermesteren. Han ved af erfaring, at det lønner sig at holde sig til de mennesker, som holder ved i både med- og modgang.
– Én af de største gaver, jeg har fået her i livet er at fylde 50 vel vidende, at jeg har kunnet udvikle mig med familiens fulde støtte og opbakning. Samtidig har jeg fået lov til at arbejde sammen med den, jeg har fået børn med, og hver dag er jeg omgivet af hamrende gode og loyale medarbejdere. Vort firma er veltrimmet, og generationsskiftet er planlagt for længst. Det giver en fantastisk ro, så hvad kan man forlange mere … jeg er simpelthen så tilfreds med at blive 50, siger Kaj Nygaard.

Et ord er et ord

Fødselarens altid smittende livsglæde bunder i en dyb taknemmelighed over for de mennesker, der har hjulpet ham og hans hustru, Kirsten, med at bygge KN Tagdækning A/S op til det firma, det er i dag: Et vestjysk tagdækkerfirma, der arbejder over hele landet og i store dele af Norden.
– Én af hemmelighederne er, at et ord er et ord. Man skal holde, hvad man lover. Det lærte min far mig tidligt. Den dag, vi startede firmaet, gav han mig et ryatæppe, hvor motivet viste en mand, der pløjede med to heste. Så sagde han til mig, at hvis man vil pløje godt, skal man være god ved sine heste. Derfor glæder det mig usigeligt, at vore medarbejdere er så stabile. Mange har været med i adskillige år, og det er da en lykke at blive midaldrende sammen med sine folk, siger Kaj Nygaard.

En stor glæde

Kendsgerningen om KN Tagdækning A/S anno 2002 er, at firmaet siden 1976 har gennemgået en stor udvikling og i dag er et højteknologisk tagdækkerfirma med speciale i “husets femte facade” og med afdelinger i både Humlum, Holstebro, Thisted og Sønderjylland.
– Det er en stor glæde for mig, at tagdækkerbranchen har udviklet sig så positivt, som den har. Vi har været med til at få faget respekteret, så den i dag omfatter bl.a. lærlingeuddannelse, brancheforening og en vigtig garantiordning. Jeg er stolt af at være tagdækkermester i et sundt firma, siger han.
– Det giver en fantastisk ro i sindet at vide, at firmaet er veltrimmet, og at vores søn, Kuno, har sagt ja til at føre firmaet videre. Planen er lagt i alle detaljer, og det betyder, at om syv et halvt år er jeg ikke chefen længere. Så tager han over, og det er vigtigt for mig, at jeg kan se slutningen på den del af mit liv. Kuno har været i firmaet i 10 år, og både Kirsten og jeg har den holdning, at han skal have lov til at bruge al sin energi, mens han er ung. Det gjorde vi selv. Vi har begge meget ondt af de mennesker, der som 45-50 årige går rundt og venter på, hvornår farmand abdicerer, siger Kaj Nygaard.
Han og Kirstens tre andre sønner har alle på et tidspunkt arbejdet i firmaet, men lige i øjeblikket beskæftiger de sig med andre gøremål. Kelvin på 17 er i New Zealand, Kaare på 20 arbejder som guide, mens Kaspar på 27 er uddannet pilot.

Den store drøm

Den firmamæssige fremtid er med andre ord afklaret – men hvad med den private, den der handler om Kirsten og Kaj?
– Kirsten holder i firmaet ved årsskiftet, så hun kan få tid til sin store hobby, nemlig at tegne og male. Det accepterer jeg fuldt ud, for jeg bruger jo selv mere og mere tid på jagt og fiskeri. Det vil også udfylde en stor del af min tid, når jeg ikke er chefen længere. Men min store drøm er, at Kirsten og jeg skal krydse Atlanten i en sejlbåd, og sådan skal det nok blive, siger Kaj Nygaard, mens Kirsten lidt modvilligt nikker samtykkende.
Forklaringen er den, at da Kaj for nogle år siden forelagde hende ideen, gik hun med til det på én betingelse. Så skulle han også anlægge sig en 20 cm lang hestehale. Kaj sagde top og lod håret gro i én, to … tre år. Med hans egne ord så han hæslig ud, så da hestehalen var blevet 19 cm, fik han dispensation fra Kirsten til at blive klippet.
Så hvem ved, hvornår de to stævner ud på eventyrets rejse.

 

Arbejdsmæssigt har KN Tagdækning A/S været med til at udvikle faget til et specialiseret håndværk, der omfatter både tagflader og facader.
Den traditionelle tagdækning med tagpap er udvidet med nye opgaver som f.eks. listedækning, folietagdækning, runde konstruktioner, etageadskillelser og stålbeklædning til både tagflader og facader på industribygninger i ind- og udland.
Tagdækkerfagets udvikling har også betydet, at KN Tagdækning i dag uddanner lærlinge og følger dem hele vejen til svendebrevet – og har held til at beholde dem som tagdækkere.
Firmaet har konstant to-tre lærlinge i sving, og de lærer fra begyndelsen, at firmaet og dets ca. 35 medarbejdere udfører deres fag med Arbejdstilsynets sikkerhedsregler som et ufravigeligt krav.

Alle pressemeddelelser om: