Højskole vil løse stor musikproblem

17. juni 2002

Til redaktionen

Holstebro, 17. juni 2002

Vi fremsender pressestof for Holstebro Højskole, som vil løse et stort musikproblem ved at lave en orkesterlinie, hvor man kan uddanne sig til orkestermusiker.

Tekst af journalist Flemming Hove.
Fotos ved fotograf Thomas Juul.
Tekst og fotos må kun gengives i redaktionel sammenhæng.
Materialet må ikke anvendes i anden forbindelse og ikke i kommerciel sammenhæng.

Yderligere informationer – kontakt Holstebro Højskole, forstander Ole Skov Thomassen,
tlf. 9742 4822 eller privat 9740 5009.

Med venlig hilsen

f. Bent Tilsted
Inge-Lise Dinesen

 

Højskole vil løse stor musikproblem

Ny orkesterlinie i Holstebro er den første af sin art i Danmark.

Når Holstebro Højskole som den første i Danmark tager fat på en målrettet uddannelse af klassiske orkestermusikere, vil den være med til at løse et stort problem for musikverdenen.
– I lang tid har der kun været sparsomme muligheder for at blive uddannet orkestermusiker. En stor del af uddannelserne i Danmark sigter på at gøre den enkelte elev så dygtig som mulig på hans eller hendes instrument. I f.eks. USA er der den forskel, at eleverne hele tiden ser sig selv som en del af et orkester, og hvordan de kan indgå i det musikalske samarbejde, fortæller højskoleforstander Ole Skov Thomassen.
I samarbejde med Radiosymfoniorkestret, Det Jyske Musikkonservatorium i Århus og Holstebro Musikskole, der er blandt landets største, åbner Holstebro Højskole den nye orkesterlinie i efteråret – nærmere bestemt søndag den 3. november.

Et seriøst miljø

Højskolen har et seriøst klassisk musikmiljø med et utal af muligheder. Miljøet omfatter både elever på den nye orkesterlinie, elever på højskolens klassiske linie og elever på Holstebro Musikskole. Det giver f.eks. pianister, sangere, guitarister og cembalister mulighed for at indgå i kammermusik-ensemblerne.
– Den nye orkesterlinie henvender sig til alle, der spiller et orkesterinstrument, og som vil noget seriøst med deres musik. Undervisningen varetages af dygtige professionelle lærere og musikere, og der vil blive masterclasses og instruktion af førende orkestermusikere og konservatorie-lærere. For de dygtigste elever bliver der chance for at spille i Ringkøbing Amts Symfoniorkester, der er et af landets bedste, semiprofessionelle symfoniorkestre, fortæller Ole Skov Thomassen.
– Orkesterlinien kan bruges både personligt og uddannelsesmæssigt. Nogle elever vil bruge den, fordi de har planer om en uddannelse og en karriere inden for musik. Andre vil bruge den for at blive gode amatørmusikere også i orkestersammenhæng. Den nye linie henvender sig derfor lige meget til begge grupper, siger Ole Skov Thomassen.

Alle pressemeddelelser om: