Holstebro Museum indvier nye legetøjsfløj

6. juni 2002

Til redaktionen

Holstebro, 6. juni 2002

Vi sender en pressemeddelelse for Holstebro Museum, som onsdag den 12. juni officielt indvier deres nye legetøjsfløj. Den indvies af forhenværende rigsantikvar, direktør for Kulturarvsstyrelsen Steen Hvass.

Tekst af journalist Flemming Hove.
Fotos ved fotograf Thomas Juul.
Tekst og fotos må kun gengives i redaktionel sammenhæng.
Materialet må ikke anvendes i anden forbindelse og ikke i kommerciel sammenhæng.

Yderligere informationer – kontakt Holstebro Museum, museumsdirektør Torben Skov,
tlf. 9742 2933.

Med venlig hilsen

f. Bent Tilsted
Inge-Lise Dinesen

 

Holstebro Museum indvier nye legetøjsfløj:

Paradis for børn og barnlige sjæle

Intet mindre end et paradis for børn og barnlige sjæle vil i fremtiden være fast inventar på Holstebro Museum.
Det er en kendsgerning, efter at drømmen om at udvide museet med en legetøjsfløj er gået i opfyldelse. Onsdag den 12. juni indvies den nye legetøjsfløj officielt af forhenværende rigsantikvar, direktør for Kulturarvsstyrelsen Steen Hvass.
Udvidelsen er en naturlig konsekvens af, at Holstebro Museum i mange år har haft en pæn samling af pige- og drengelegetøj, en støt stigende samling af dukker og ikke mindst den store internationale samling af bliklegetøj, som Holstebro-drengen, arkitekt Hans Dissing, skænkede museet i 1986.
– Vi har én af de bedste legetøjssamlinger i landet, og den har vakt interesse i både ind- og udland. En udvidelse af museet med en egentlig legetøjsfløj har stået på museets ønskeseddel i nogle år, og den blev mulig i 1998, da jernstøberiet Vald. Birn ønskede museets Birn-fløj udvidet med et åbent magasin, fortæller museumsdirektør Torben Skov.

Et million-projekt

Med Vald. Birns donation som lokomotiv lykkedes det museet at få inddraget Holstebro Byråd, Ringkjøbing Amtsråd, Vif og Hans Dissings Fond, C. Bendix Fond samt fonden “Rør ved Verden” i projektet. Det resulterede i seks mio. kr., hvoraf en stor del er gået til den nye legetøjsfløj.
Hovedmanden bag museets legetøjsudstilling er museumsinspektør Jens Ingvordsen fra Den Gamle By i Århus, der har inddelt den nye legetøjsfløj i temaer. Publikum bevæger sig gennem drenge og pigers legetøj i 100 år, bamse- og dukkeudstilling, oplever havets og himlens fartøjer, ser robotter, rumvæsener og rumfartøjer, bliklegetøj og mekaniske mærkværdigheder. Der er også et afsnit med tog, biler og motorcykler, Birn-legetøj samt konstruktionslegetøj som LEGO, Tekno, Meccano og Märklin.
Halvvejs inde i legetøjsparadiset bliver der et børnehjørne, hvor der bl.a. kan spilles Mester Jakel-teater. Der vil også være en tv-skærm, hvor gæsterne ved hjælp af fingertouch kan trykke sig ind på forskelligt legetøj og se, hvordan det virker.

Alle pressemeddelelser om: