Krisetider fødte en genial musikalsk idé

2. juni 2002

Til redaktionen

Holstebro, 2. juni 2002

Vi fremsender pressestof for Holstebro Højskole, som er først i Danmark med ny orkesteruddannelse.

Tekst af journalist Flemming Hove.
Fotos ved fotograf Ole Mortensen.
Tekst og fotos må kun gengives i redaktionel sammenhæng.
Materialet må ikke anvendes i anden forbindelse og ikke i kommerciel sammenhæng.

Yderligere informationer – kontakt Holstebro Højskole, formand Poul Erik Pedersen, tlf. 9812 7281 eller 4052 2212.

Med venlig hilsen

f. Bent Tilsted
Inge-Lise Dinesen

 

Krisetider fødte en genial musikalsk idé:

Højskole først i Danmark med ny orkesteruddannelse

Nød lærer nøgen kvinde at spinde. Den samme lærdom har Holstebro Højskole draget med udsigten til en usikker fremtid på grund af det faldende elevtal på landsplan.
I forsøget på at komme alvorlige krisetider i forkøbet har højskolen fået en idé, som meget vel kan blive svaret på det klassiske danske musikmiljøs bønner.
Holstebro Højskole vil for første gang i Danmark tage fat på en målrettet uddannelse af klassiske orkestermusikere, og den idé har ført til et samarbejde med Radiosymfoniorkestret, Det Jyske Musikkonservatorium i Århus og Holstebro Musikskole.
– Det generelle problem med at få elever nok er også en trussel for vores højskole. Men så må man jo udnytte den alvorlige situation til virkelig at tænke konstruktivt og kreativt. Da vi i forvejen har et godt ry som et sted, hvor musikinteresserede kan få opfyldt nogle af deres ambitioner og blive i stand til at komme videre, er det naturligt, at tankerne kredsede om at videreudvikle vores position inden for den klassiske musik og de muligheder, det indebærer, siger formanden for Holstebro Højskole, cand. merc. Poul Erik Pedersen.
“Du bliver klogere på dig selv, på andre og på livet, og du bliver aldrig helt den samme igen”, lyder én af de 87 danske folkehøjskolers argumenter for at tage på højskole. Mange kan skrive under på, at det er rigtigt, og én af grundene er, at højskolefolk er kendt for at brænde for deres ideer.
– Det er også den energi, der skal bære vores idé om at uddanne orkestermusikere igennem. Vi har allerede mærket en utrolig stor opmærksomhed fra det professionelle musikliv, og det skyldes ikke mindst, at vi vil satse på at uddanne musikere, der hele tiden ser sig selv som en del af et orkester, siger Poul Erik Pedersen.

Alle pressemeddelelser om: