Fotorejse om bag pigtråden

15. marts 2002

Til redaktionen

Holstebro, 15. marts 2002

Vi sender en pressemeddelelse for Holstebro Museum, som viser fotoudstillingen “Mariinsk – en fængselsby i Sibirien”. Billederne er taget af fotograf Christian Alsing. Udstillingen åbner fredag 22. marts kl. 15.00.

Tekst af journalist Flemming Hove.
Foto ved fotograf Christian Alsing.
Tekst og foto kan frit anvendes og publiceres – uden beregning.

Yderligere informationer – kontakt Holstebro Museum, museumsdirektør Torben Skov, tlf. 9742 2933 eller fotograf Christian Alsing, tlf. 4027 1157.

Med venlig hilsen

f. Bent Tilsted
Inge-Lise Dinesen

 

Fotorejse om bag pigtråden

 

Det barske liv blandt de ca. 8000 indsatte i fem af Sibiriens særlige tuberkulosefængsler er temaet for den fotografiske udstilling, som åbner fredag den 22. marts på Holstebro Museum.
Det er den tidligere Holstebro-dreng, fotografen Christian Alsing, der har stået bag kameraet og med 30 fotografiske værker skildrer “Mariinsk – fængselsbyen i Sibirien”.
Christian Alsing var sammen med organisationen Læger uden Grænser i byen Mariinsk, hvor de har haft ca. 10 frivillige læger, sygeplejersker og laboranter på arbejde i de russiske fængsler. Resultaterne af indsatsen har været gode, for det er lykkedes at nedbringe antallet af månedlige dødsfald blandt de indsatte fra 200-300 i 1996 til nu to-tre dødsfald.
På den baggrund blev det muligt for Christian Alsing at komme om bag pigtråden og møde nogle af de mange russere, der sidder indespærret under umenneskelige forhold. De afsoner domme for alt lige fra mord til simpelt tyveri af en enkelt flaske vodka..!
– Det blev et møde med et samfund i forfald både inden for og uden for murene. Jeg oplevede et lille hjørne af den russiske virkelighed 10 år efter Sovjetunionens endelige fald. Næsten alle indbyggere i Mariinsk har en tilknytning til fængslerne. De arbejder der, har selv siddet der eller har venner og familie bag de tykke mure, fortæller Christian Alsing, der er Tilsted Communications fotograf i hovedstaden.
Hans storslåede og meget fortællende udstilling om det lille samfund langt væk fra alting er åben for publikum til og med 11. april, hvorefter den kan ses på Hotel Schaumburg i Holstebro.

Alle pressemeddelelser om: