Oluf Sand blev årets kartoffel

27. februar 2002

Til redaktionen

Holstebro, 27. februar 2002

Vi fremsender pressestof for Dansk Kartoffelproducent-forening, som i dag på deres generalforsamling har overrakt deres vandrepokal til Oluf Sand alias Viggo Sommer for hans præstation i “The Julekalender”.

Tekst af journalist Flemming Hove.
Fotos ved fotograf Ole Mortensen.
Såvel tekst som fotos kan frit anvendes og publiceres – uden beregning.

Yderliger oplysninger om Dansk Kartoffelproducent-forening kan fås på
www.kartoffelproduktion.dk og www.kartoffel.produktion.dk

Yderligere informationer – kontakt Dansk Kartoffelproducent-forening, formand Kristian Kristensen, tlf. 7529 2257 eller 2122 6725.

Med venlig hilsen

f. Bent Tilsted
Inge-Lise Dinesen

 

Oluf Sand blev årets kartoffel

 

Kartoffelavler Oluf Sand – ham den fåmælte med den meget snakkende og julepyntsfikserede kone Gertrud – er blevet hædret med Dansk Kartoffelproducent-forenings vandrepokal.
Overrækkelsen skulle egentlig være foregået på foreningens generalforsamling, men Oluf Sand “ham selv” har ikke tid til at forlade sine marker på denne årstid.
I stedet har skuespilleren og musikeren Viggo Sommer modtaget pokalen på vegne af den fra “The Julekalender” så kendte kartoffelavler, og selve overrækkelsen blev filmet på video, så den kan vises på generalforsamlingen.
– Oluf Sand kunne ikke komme. Han er i gang med et hemmeligt projekt … det er vist noget med noget forspiring, forklarer Viggo Sommer fraværet.
Pokalen og titlen som “Årets Kartoffel” tildeles folk, som har gjort en stor indsats for eller skabt bevågenhed om kartoffelerhvervet. Og foreningens formand, Kristian Kristensen, roser Viggo Sommer, der jo levendegjorde Oluf Sand i De Nattergales “The Julekalender”, for hans geniale måde at gøre reklame for kartoffelavlererhvervet på.
– Viggo, uanset om du sælger kartofler uden regning, eller hvad du nu foretager dig rent forretningsmæssigt, så har “The Julekalender” endnu en gang understreget, at jyder har en hel speciel humor og nok ikke er så tovlige endda, siger Kristian Kristensen.

Alle pressemeddelelser om: