Fotorejse om bag pigtråden

11. februar 2002

Til redaktionen

Holstebro, 11. februar 2002

Vi sender en pressemeddelelse om, at Tilsted Communications fotograf i København Chr. Alsing har lavet en fotoudstilling “Mariinsk – en fængselsby i Sibiren” i samarbejde med Læger uden Grænser.
Udstillingen åbner tirsdag en 12. februar kl. 15.00 i Rådhushallen på Københavns Rådhus.

Tekst af journalist Flemming Hove.
Foto af fotograf Christian Alsing.
Tekst og foto kan frit anvendes og publiceres – uden beregning.

Yderligere informationer – kontakt fotograf Christian Alsing, tlf. 4027 1157.

Med venlig hilsen

Inge-Lise Dinesen

 

Fotorejse om bag pigtråden

 

Det barske liv blandt de ca. 8000 indsatte i fem af Sibiriens særlige tuberkulosefængsler er temaet for den fotografiske udstilling, som Københavns Rådhus åbner tirsdag den 12. februar.
Det er fotografen Christian Alsing, der har stået bag kameraet og med 30 fotografiske værker skildrer “Mariinsk – fængselsbyen i Sibirien”.´
Udstillingen er arrangeret i samarbejde med Læger uden Grænser, der har haft ca. 10 frivillige læger, sygeplejersker og laboranter på arbejde i de russiske fængsler. Resultaterne af indsatsen har været gode, for det er lykkedes at nedbringe antallet af månedlige dødsfald blandt de indsatte fra 200-300 i 1996 til nu to-tre dødsfald.
På den baggrund blev det muligt for Christian Alsing at komme om bag pigtråden og møde nogle af de mange russere, der sidder indespærret under umenneskelige forhold. De afsoner domme for alt lige fra mord til simpelt tyveri af en enkelt flaske vodka..!
– Det blev et møde med et samfund i forfald både inden for og uden for murene. Jeg oplevede et lille hjørne af den russiske virkelighed 10 år efter Sovjetunionens endelige fald. Næsten alle indbyggere i Mariinsk har en tilknytning til fængslerne. De arbejder der, har selv siddet der eller har venner og familie bag de tykke mure, fortæller Christian Alsing, der er kommunikationsbureauet Tilsted Communications fotograf i hovedstaden.
Hans storslåede og meget fortællende udstilling om det lille samfund langt væk fra alting er åben for publikum til og med lørdag den 23. februar og vil i øvrigt senere blive vist på Holstebro Museum og i Messecenter Herning.

Alle pressemeddelelser om: