Vestjyderne ønsker sig nye tog – og det får de

11. december 2001

Til redaktionen

Holstebro, 11. december 2001

Vi fremsender en pressemeddelelse for Deutsche Bahn, som lover vestjyderne nye tog, hvis de vinder licitationen over de seks togstrækninger i Jylland.
Foruden pressemeddelelsen er der vedlagt nyhedsbrev nr. 3.
Læs desuden mere om Deutsche Bahn på www.togdrift-db.dk, hvor der også findes pressebilleder til fri anvendelse.

Tekst af journalist Flemming Hove.
Tekst kan frit anvendes og publiceres – uden beregning.

Yderligere informationer – kontakt Deutsche Bahn, viceinformationschef Birgit Röher,
tlf. 0049 69 2 65-77 27.

Med venlig hilsen

f. Bent Tilsted
Inge-Lise Dinesen

 

Vestjyderne ønsker sig nye tog – og det får de:

Moderne regionaltog til jyske passagerer

Hvis Deutsche Bahn vinder licitationen over seks togstrækninger i Jylland, kan passagererne se frem til nye tog.
Det fremgår af et nyhedsbrev fra de tyske jernbaner. Deutsche Bahn har haft to medarbejdere i Danmark for at spørge passagerer og potientielle kunder i Vestjylland om deres ønsker til den fremtidige togdrift, og her var svaret klart: Der står nye tog øverst på ønskelisten.
Ifølge de tyske jernbaner vil miljøvenlige, hurtige tog gøre regionaltogtrafikken mere attraktiv. Den bekvemme ind- og udstigning i de moderne tog vil ikke kun gøre det lettere at rejse for handicappede, men også for forældre med barnevogn. Togene vil desuden have god plads til cykler.
Miljøvenlighed, hurtighed og komfort er kendetegnende for de nye tog, og Deutsche Bahn håber på den måde at få flere folk til at tage toget. I Tyskland har Deutsche Bahn i regionaltogtrafikken indsat en lang række nye, komfortable tog – også på ikke-elektrificerede strækninger. Eksempelvis kører LINT 41 i Schleswig-Holstein, der er Jyllands nabo. Også tog af typerne Talent og Desiro anvendes i dag i regionaltogtrafikken.
Det fremgår desuden af nyhedsbrevet, at Deutsche Bahn vil forbedre køreplanen. I den forbindelse vil de tyske jernbaner bl.a. lægge vægt på de lokale særegenheder. Det vil foregå i samarbejde med de lokale togpassagerer, og målet er, at den offentlige trafik tilsammen skal udgøre et attraktivt system.

Alle pressemeddelelser om: