Åkerbergs åbner afdeling i Norge

1. juli 2001

Til redaktionen

Holstebro, 1. juli 2001

Vi fremsender en pressemeddelelse for Åkerbergs Maskiner A/S i Horsens, som åbner en afdeling i Norge. De har købt aktiemajoriteten i firmaet Jens Bergli Maskinservice A/S i Hønefoss, som dermed skifter navn til Åkerbergs Norge A/S.

Tekst af journalist Carsten Tolbøll.
Foto ved fotograf Ole Mortensen.

Yderligere informationer – kontakt Åkerbergs Maskiner A/S, adm. direktør Torben Lerris, tlf. 7564 1777.

Med venlig hilsen

f. Bent Tilsted
Inge-Lise Dinesen

 

Åkerbergs åbner afdeling i Norge

 

Åkerbergs Maskiner A/S har etableret sig med afdeling i Norge. Horsens-virksomheden, der har specialiseret sig i salg og service af mobilkraner, har købt aktiemajoriteten i Jens Bergli Maskinservice A/S i Hønefoss, som hermed skifter navn til Åkerbergs Norge A/S og bliver et selvstændigt selskab i Åkerbergs familien.

– Vi har gennem flere år haft en stigende kundeportefølje i Norge. Hvis vi skal kunne betjene stadig flere norske kranudlejere, entreprenører og havne effektivt og tilfreds-stillende, er det nødvendigt, at vi er fysisk til stede i landet med den ekspertise og det serviceapparat, som vore kunder kan forvente, siger administrerende direktør Torben Lerris, Åkerbergs Maskiner A/S.

Tidspunktet for etableringen i Norge er ikke tilfældigt. Fra nytår skærpede det norske arbejdstilsyn kravene til kransagkyndige virksomheder, med bl.a. en regel om at virksomheder skal være certificeret for at kunne udføre obligatoriske 12 måneders lovpligtige eftersyn af mobilkraner og lifte. Dokumentationskravene minder om det danske arbejdstilsyns bekendtgørelse fra 1992, som Åkerbergs har stor erfaring med.

– Vi har, som en af de første virksomheder i Norge, opnået en forhåndsgodkendelse forud for den nye autorisation af kranreparatører, som bliver indført 1. juli. Hermed er vi gearet til den vækst i renoverings- og eftersynsopgaverne som forventes fra såvel danske som norske kunder, siger Torben Lerris.

At Åkerbergs valgte at indgå aftale om overtagelse af Jens Berglis virksomhed er heller ikke tilfældigt. Han har siden 1988 drevet en landsomfattende og velrenommeret virksomhed, der har samarbejdet med Åkerbergs om de mere komplicerede renoveringsopgaver. Jens Bergli fortsætter som direktør og daglig leder af Åkerbergs Norge, der foreløbig har seks faste medarbejdere.

– Samarbejdet og udvidelsen er udtryk for en naturlig udvikling for både Jens Bergli og os. Den kan meget vel komme til at danne model for kommende udvidelser af Åkerbergs andre steder i Norden, hvor vi har mange opgaver, siger Torben Lerris.

 

Alle pressemeddelelser om: