Birn først i verden med tre certifikater

1. maj 2001

Til redaktionen

Holstebro, 1. maj 2001

Vi e-mailer en pressemeddelelse for Vald. Birn A/S, som har fået papir på, at de leverer produkter, som imødekommer de internationale krav om både kvalitet, miljøledelse og arbejdsmiljø.

Tekst af journalist Flemming Hove.
Foto af fotograf Ole Mortensen.
Tekst og foto kan frit anvendes og publiceres – uden beregning.

Mandag 7. maj får virksomheden overrakt de tre certifikater. Der er pressemøde kl. 10.00, hvor interesserede journalister og pressefotografer er velkomne på virksomheden i Holstebro.
Giv venligst besked om deltagelse på tlf. 9910 2030.
Gerne senest mandag morgen kl. 09.00. På forhånd tak.

Yderligere informationer – kontakt Vald. Birn A/S, adm.direktør Christian Pedersen,
tlf. 9910 2030

Med venlig hilsen

Bent Tilsted

 

Birn først i verden med tre certifikater

Holstebro-virksomheden har fået papir på, at den lever op til de internationale krav om både kvalitet, miljøledelse og arbejdsmiljø.

Holstebro-virksomhederne Vald. Birns Jernstøberi A/S og Vald. Birns Maskinfabrik A/S er som de første i verden blevet certificeret efter de tre internationalt anerkendte standarder inden for kvalitet, miljøledelse og arbejdsmiljø på samme tid.
– Det er der al mulig grund til at kippe med flaget for. Vald. Birn A/S er den første virksomhed i verden, der har disse tre certifikater, og det er tilmed sket samtidig. Tidligere har vi kun oplevet virksomheder, der er blevet godkendt efter to af standarderne samtidig, fortæller Eddie Seamus Mogensen, der er ledende auditor og sektorchef i BVQI Denmark A/S, som har gennemgået virksomhederne under Vald. Birn A/S og udsteder certifikaterne.
Med de tre certificeringer QS 9000, ISO 14001 og OHSAS 18001 har Vald. Birn A/S fået papir på følgende: At jernstøberiet og maskinfabrikken lever op til kundernes krav og ønsker og har fokus på nul fejl i leverancen og levering til tiden. At virksomheden via sit miljøledelsessystem sikrer, at miljøpåvirkningerne har optimal fokus – og at arbejdsmiljøet lever op til anerkendte standarder.

En milepæl

Birn-koncernens mål er, at processerne på arbejdspladserne foregår på en måde, så miljøet belastes mindst muligt og sker med forebyggelses- og genbrugsfilosofien i højsædet. Derfor betragter administrerende direktør Chr. Pedersen også de tre certificeringer som en vigtig milepæl for koncernen.
– Vi har arbejdet med kvalitetsstyring i over 25 år. Vi fik den godkendt efter standarden ISO 9002 i 1994, og siden har vi udviklet den, så den også lever op til kravene i QS 9000, som er udviklet af de tre bilgiganter Ford, Chrysler og General Motors. QS 9000 må betegnes som kvalitetsstandardernes Rolls Royce, som højest en snes virksomheder i Danmark kan leve op til. Det har kun været muligt at nå målet, fordi alle medarbejdere har vist et stort engagement og gjort den nødvendige indsats. Det betyder til gengæld, at vi kan leve op til de stadig stigende krav, som vore internationale kunder inden for bl.a. bilindustrien stiller til os, siger Chr. Pedersen.
Et konkret bevis på, at et systematisk og struktureret arbejde skaber resultater, fik Vald. Birn A/S for få dage siden, da pumpekoncernen Grundfos blandt sine 497 leverandører hædrede Holstebro-virksomheden med ”Årets leverandørpris 2000”. Vald. Birn A/S, der er én af de største leverandører af pumpehuse til Grundfos, fik ifølge administrerende

direktør og vicekoncernchef Poul Vesterbæk leverandørprisen på grund af sin ”konstante bestræbelse på at skabe løbende forbedringer, for sin fleksibilitet, kvalitetsbevidsthed, lyst til forandring, know-how og samarbejdsvilje”.

Veltrimmet

Eddie Seamus Mogensen fra BVQI Denmark A/S er på mange måder imponeret af det målrettede kvalitetsstyrings-arbejde, som Birn-virksomhederne har lagt for dagen og betegner generelt Holstebro-virksomhederne som veltrimmede organisationer.
– Certificeringerne betyder, at virksomhederne har fået det officielle stempel for, at de kan levere kundernes varer til rette tid og på rette sted efter de specifikationer, som kunderne forlanger. Tilmed sker det under de mest optimale vilkår for både miljø og arbejdsmiljø, slutter Eddie Seamus Mogensen.

Alle pressemeddelelser om: