Der er en duft af væddeløb over påskeudstilling

27. marts 2001

Til redaktionen

Holstebro, 27. marts 2001

Kære kollega,
vi vil gerne fremsende en lille pressemeddelelse om Lise Dyekjærs påskeudstilling i Trans ved Fjaltring nær Lemvig.

Der er fernisering lørdag 7. april fra kl. 14-19, hvor du naturligvis er velkommen.

Tekst og foto ved Tilsted Communication.
Såvel tekst som foto kan frit anvendes og publiceres – uden beregning.

Yderligere informationer – kontakt Lise Dyekjær, tlf. 9788 7117.

Med venlig hilsen

f. Bent Tilsted
Inge-Lise Dinesen

 

Der er en duft af væddeløb over påskeudstilling

 

Det er noget helt specielt at opholde sig på en væddeløbsbane og opleve, hvordan heste og mennesker i fællesskab kæmper om at komme først over målstregen for at få del i både præmier og tilskuernes hyldest.

En duft af den atmosfære vil hvile over årets påskeudstilling hos keramikeren Lise Dyekjær i Øster Løkke i Trans ved Lemvig. Hun er nemlig kvinden bag en serie langbenede hesteskulpturer i ler, som Fyns Væddeløbsbane A/S i januar brugte som præmier ved kåringen af bl.a. årets jockey, travhest, galophest og hestesportsjournalist.

Gæsterne ved påskeudstillingen får chancen for at se skulpturerne side om side med Lise Dyekjærs mange andre kunstværker.

Den vestjyske keramiker udstillede for første gang for 28 år siden, hvor hun viste omverdenen sin karakteristiske kombination af farver og former, som hun behersker udover det almindelige. Hvert år siden har hun åbnet sit hjem og kunstnergård til påske med spændende udstillinger af malerier og keramik.

Lise Dyekjær og ægtefællen, kunstmaleren Christian Dyekjær, der døde i 1991, har gennem årene omskabt den firlængede stråtækte gård, Øster Løkke, til et frodigt og livskraftigt kunstnerisk miljø, hvori skulpturer og malerier er groet frem af gensidig inspiration.

Den daglige påvirkning fra havet og den barske vestjyske natur sætter naturligvis sit præg på Lise Dyekjærs kunst, som på en særegen måde forener det forfinede og lette med det rustikke og kraftfulde.

Alle pressemeddelelser om: