Det strømmer ind med nye spillere til Klasselotteriet

7. februar 2001

Til redaktionen

Holstebro, 7. februar 2001

Vi sender pressestof for Det Danske Klasselotteri A/S, som i det seneste år har fået en stigning i omsætningen på 16%. Det skyldes bl.a., at Klasselotteriet er blandt de få, der har succes med at bruge Internettet som salgskanal.
Yderligere oplysninger kan findes på www.klasselotteriet.dk

Tekst af journalist Flemming Hove.
Foto af fotograf Anders Nielsen.
Tekst og foto kan frit anvendes og publiceres – uden beregning.

Yderligere informationer – kontakt Det Danske Klasselotteri A/S, marketingchef Poul Lundkjær, tlf. 3314 0900.

 

Det strømmer ind med nye spillere til Klasselotteriet

Internettet er med til, at omsætningen i det seneste år er steget med 16 procent

Internettet er blevet den helt store salgskanal for Det Danske Klasselotteri A/S, og det har medvirket til, at danskerne køber lodsedler som aldrig før.
Klasselotteriets omsætning er – inklusive en prisstigning på knap seks procent – steget med ikke mindre end 16 procent i det seneste år. Det er mere end dobbelt så meget som den stigning, der forventes på det totale spillemarked.
Omsætningen er vokset til nu 282 mio. kr., og direktør Elisabeth Rask Jørgensen fra Klasselotteriet tøver da heller ikke med at give Internettet en stor del af æren for fremgangen.
– Ved at benytte Internettet som salgskanal er vi den udbyder på det danske spillemarked, der har det suverænt største og mest slagkraftige distributionsnet, fordi mere end en million danske husstande har adgang til Internettet. Samtidig er vi den eneste udbyder, der tilbyder køb og betaling direkte via Internettet, siger Elisabeth Rask Jørgensen.

Stort nysalg

Klasselotteriet, der netop nu sætter sin store 2001-kampagne i gang, åbnede for køb og betaling på Internet-adressen www.klasselotteriet.dk for et år siden. Det har udviklet sig til, at ca. en tredjedel af nysalget nu sker via den elektroniske salgskanal.
– Det er meget på kun et år, og jeg forventer, at fremgangen vil fortsætte. Vi vil arbejde målrettet på at udnytte Internettets enorme salgs-og distributionskraft, og jeg tror, at nysalget via denne kanal inden for få år vil være fordoblet, siger Elisabeth Rask Jørgensen.
Klasselotteriet fremstår i dag som væsentlig mere moderne end for blot et år siden, og det skyldes ikke mindst, at spillerne både kan bestille lodder og tilmelde sig BetalingsService via Internettet. Herefter trækker BetalingsService automatisk lodseddelbetalingen to gange om året på spillernes bankkonto, ligesom alle gevinster automatisk bliver overført til bankkontoen.

Fakta

Hvert år udtrækker Det Danske Klasselotteri A/S 36 milliongevinster. Dermed er chancen for at få en milliongevinst dobbelt så stor i Klasselotteriet som i de store ugentlige spil.
Den årlige præmiesum er på 234 mio. kr. fordelt på 102.780 gevinster. Hver måned er der én gevinst på to mio. kr., to på hver en mio. kr., én på en halv mio. kr. og én på en kvart mio. kr. på højkant. Dertil kommer de andre gevinster fra 100.000 kr. og ned til den mindste på 1280 kr.
Spillerne har mulighed for at forøge gevinsterne ved at købe et Mega-lod. Derved vinder man det udtrukne beløb plus 50 procent oveni – altså i alt op til tre mio. kr.
Hvert år spiller ca. 350.000 danskere for tilsammen nu 282 mio. kr. i Klasselotteriet. Heraf spiller 110.000 elektronisk via BetalingsService.
Klasselotteriet er det eneste danske spil, som giver spillerne mulighed for både at bestille lodder og tilmelde sig BetalingsService via Internettet 24 timer i døgnet. BetalingsService trækker automatisk lodseddelbetalingen to gange om året på spillernes bankkonto, ligesom alle gevinster automatisk bliver overført til bankkontoen. Foruden Internet-salget har Klasselotteriet 298 forhandlere.
Klasselotteriet har været inde i en rivende udvikling, og nu er der på Internettet fire typer af lodder at vælge imellem for spillerne. Et megalod med en topgevinst på tre mio. kr., et hellod med en topgevinst på to mio. kr., et halvlod med en topgevinst på en mio. kr. og et kvartlod med en topgevinst på en halv mio. kr.
Klasselotteriet ligger helt i top med udbetaling til spillerne. Ikke færre end 65 procent af Klasselotteriets omsætning havner i spillernes lommer.

Alle pressemeddelelser om: