Kaupthing Bank Iceland og Føroya Sparikassi er derfor gået i samarbejde og har stiftet Kaupthing Børsmæglerselskab Færøerne.

9. maj 2000

Til redaktionen

Holstebro, 9. maj 2000

Vi e-mailer en pressemeddelelse for Kaupthing Bank Iceland, som er gået i samarbejde med Føroya Sparikassi og har stiftet Kaupting Børsmæglerselskab Færøerne.

Tekst af journalist Flemming Hove.

Foto ved Kaupthing Bank Iceland.

Tekst og foto kan frit anvendes og publiceres – uden beregning.

Download presssefoto

Yderligere informationer – kontakt Kaupthing Bank Luxembourg S.A., administrerende direktør Johnie Brøgger, tlf. 00 352 021 32 04 53 eller 00 352 46 31 31.

Med venlig hilsen

Bent Tilsted

 

Kaupthing Bank Iceland og Føroya Sparikassi er derfor gået i samarbejde og har stiftet Kaupthing Børsmæglerselskab Færøerne.

 

Kaupthing Bank Iceland har taget færingerne med storm. For to måneder siden etablerede den islandske bank sig på Færøerne, og på den korte tid har banken opnået en portefølje på mere end én mia. danske kr.

– Det har i dag ført til, at Kaupthing Bank Iceland og Føroya Sparikassi har stiftet Kaupthing Børsmæglerselskab Færøerne, oplyser primus motor i arbejdet, administrerende direktør i den islandske Kaupthing Bank Luxembourg S.A., Johnie Brøgger.

Kaupthing Børsmæglerselskab Færøerne har en egenkapital på 12 mio. kr., og den ejes med 51 procent af Kaupthing Bank Iceland og med 49 procent af Føroya Sparikassi.

Meget positivt

– Det har været utroligt positivt at opleve, hvor hurtigt og konstruktivt Føroya Sparikassi har vurderet mulighederne for at indgå samarbejde med Kaupthing Bank Iceland. For os bekræfter det rigtigheden i, at vi etablerede os som ny udbyder af værdipapirer, siger Johnie Brøgger.

– Det er glædeligt, at vi sammen med én af de to største pengeinstitutter på Færøerne kan oprette et nyt selskab og derved få mulighed for at markedsføre koncernens investeringsforeninger, obligationer, aktier m.v. gennem det meget tætte afdelingsnet, som sparekassen har på Færøerne. Med så stærk en lokal partner vil vore forventninger til at deltage i kommende privatiseringer stige ganske betragteligt, tilføjer han.

Det gode samarbejde betyder, at Kauphting Børsmæglerselskab Færøerne kan begynde sin operation i sparekassens tidligere hovedsæde, hvor selskabets foreløbig tre medarbejdere får til huse.

Ny ledelse

Kaupthing Bank Icelands hidtidige virksomhed på Færøerne vil blive overført til det nye selskab, som vil tilbyde tjenester inden for handel og rådgivning på værdipapirmarkedet. Selskabet vil også deltage i opbygningen af et færøsk værdipapirmarked og med tiden også deltage i en privatiseringsproces på Færøerne.

Bestyrelse og direktion er: Bjarni Olsen, bestyrelsesmedlem, Marner Jacobsen, næstformand, Peter Holm, direktør, Sigurdur Einarsson, formand, Johnie Brøgger, bestyrelsesmedlem, og advokat Jógvan Páll Lassen, bestyrelsesmedlem.

Alle pressemeddelelser om: