Tjek dig selv før politiet gør

13. april 2000

Til redaktionen

Holstebro, 13. april 2000

Vi e-mailer pressestof om en godkendt promilletester, Tjek Promillen. Promilletesteren afslører, om alkoholindholdet i udåndingsluften ligger over eller under den tilladte promillegrænse på 0,50.

Tekst af journalist Flemming Hove.
Fotos ved pressefotograf Gregers Kirdorf og
fotograf Ole Mortensen.
Tekst og fotos kan frit anvendes og publiceres – uden beregning.

Yderligere informationer – kontakt Prokos, direktør John Fenger, tlf. 9725 2253 eller undertegnede, som er PR-ansvarlig for Tjek Promillen, tlf. 9743 2300.

Med venlig hilsen

Bent Tilsted

 

Tjek dig selv før politiet gør

 

En velfortjent påskeferie er for mange ensbetydende med hyggeligt samvær, gode frokoster og en lille én til halsen.
Det sidste kan blive en dyr affære, hvis den lille én bliver til flere, og man har planer om at sætte sig bag rattet bagefter. Antallet af spritbilister er fortsat foruroligende højt, og generelt steg antallet af sigtelser for promille/spirituskørsel i 1999.
Promilletesteren ³Tjek Promillen² er et nyt værktøj i forsøgene på at skille spiritus og bilkørsel ad. Fransk politi har haft stor succes med at nedbringe antallet af trafikulykker, og det skyldes først og fremmest intensive spirituskontroller med bl.a. “Tjek Promillen”.

Klogt at tjekke

– Det ville være umuligt for bilister at overholde fartgrænserne, hvis de kørte i biler uden speedometer. På samme måde er det umuligt for bilister at vide, om de har drukket for meget alkohol til at køre, hvis ikke de kan teste sig selv, før de sætter sig i bilen, siger importøren af “Tjek Promillen”, John Fenger fra firmaet Prokos.
Promilletesteren afslører, om alkoholindholdet i udåndingsluften ligger over eller under den tilladte promillegrænse på 0,50. Dermed kan trafikanterne tjekke sig selv, før de kører. Det er klogere end at løbe risikoen for ulykker, bøder eller en ufrivillig ferie i arresten!

Kørelærere med

Dansk Kørelærer-Union tilbyder ³Tjek Promillen² i undervisningen. Det betyder, at køreskoleeleverne ud over de teoretiske fakta om ikke at blande benzin og alkohol kan få demonstreret, hvordan de skal bruge promilletesteren, hvis de er det mindste i tvivl.
60.000-70.000 består hvert år køreprøve efter endt undervisning på Dansk Kørelærer-Unions 1230 privatpraktiserende køreskoler.

Alle pressemeddelelser om: