Lise Dyekjær henter inspiration fra havet

9. april 2000

Til redaktionen

Holstebro, 9. april 2000

Kære kollega,

hermed vil vi gerne fremsende en lille pressemeddelelse om Lise Dyekjærs påskeudstilling i Trans ved Fjaltring nær Lemvig.

Der er fernisering lørdag 15. april fra kl. 14-19, hvor du naturligvis er velkommen.

Tekst og foto ved Tilsted Communication.
Såvel tekst som foto kan frit anvendes og publiceres
– uden beregning.

Download reproklare pressefotos.

Yderligere informationer – kontakt Lise Dyekjær, tlf. 9788 7117.

Med venlig hilsen

Bent Tilsted

 

Lise Dyekjær henter inspiration fra havet

 

Keramikeren Lise Dyekjær udstillede for første gang for 27 år siden og viste omverdenen sin karakteristiske kombination af farver og former, som hun behersker udover det almindelige. Hvert år siden har hun åbnet sit hjem og kunstnergård til påske med spændende udstillinger af malerier og keramik.

Det er især linierne i japansk arkitektur, der er den markante inspirationskilde, og flere af Lise Dyekjærs seneste skulpturer har fået navne, der henleder opmærksomheden på japansk omgivelser.

Japanske huse er ellers ikke lige det, man tænker på, når man kommer til Lise Dyekjærs firlængede stråtækte gård, Øster Løkke i Trans ved Lemvig – 80 meter fra det Vesterhav, som for år tilbage opslugte gårdens tvilling, Vester Løkke.

Lise Dyekjær og ægtefællen, kunstmaleren Christian Dyekjær, der døde i 1991, har gennem årene omskabt Øster Løkke til et frodigt og livskraftigt kunstnerisk miljø, hvori skulpturer og malerier er groet frem af gensidig inspiration.

Den daglige påvirkning fra havet og den barske vestjyske natur sætter naturligvis også sit præg på Lise Dyekjærs kunst, som på en særegen måde forener det forfinede og lette med det rustikke og kraftfulde.

Senest er Lise Dyekjær begyndt at kombinere keramik og jern i sine skulpturer, og derved understreges deres præg af lethed endnu mere.

Alle pressemeddelelser om: