Forlag skruer ned for blusset

20. februar 2000

Til redaktionen

Holstebro, 20. februar 2000

Kære kollega,

Vi fremsender en pressemeddelelse for Forlaget Børn, som producerer danske børnebilledbøger. Forlaget har valgt at standse bogproduktionen efter 11 udgivelser, da det ikke er lykkedes at få en rimelig afsætning til bibliotekerne.

Tekst af journalist Flemming Hove.

Tekst kan frit anvendes og publiceres – uden beregning.

Yderligere informationer – kontakt undertegnede, tlf. 9743 2300.

Med venlig hilsen

f. Bent Tilsted

Inge-Lise Dinesen

 

Forlag skruer ned for blusset

 

Det er mere end vanskeligt at udgive helt igennem danskproducerede børnebilledbøger, der tager udgangspunkt i personer og situationer fra det virkelige liv.

Bureauet Tilsted Communication i Naur ved Holstebro oprettede i 1997 Forlaget Børn med det formål at udgive børnebilledbøger, der var skrevet og fotograferet af danskere. Idéen var at skabe et alternativ til de mange børnebøger, som er produceret i udlandet og senere oversat til dansk.

Men efter 11 udgivelser af billedbøger for børn er det ikke lykkes at få en rimelig afsætning til bibliotekerne. Derfor har bureauet taget konsekvensen og standset bogproduktionen, selv om ni nye titler var klar til at blive trykt.

– Danske børn har ret til billedbøger, som fortæller om en hverdag, de kan genkende. Men desværre har vi ikke fået det medspil fra bibliotekerne, som vi havde håbet og troet på. Mange forfattere og fotografer har gjort et stort arbejde, og det er glædeligt, at samtlige vore bøger har fået fine anmeldelser, siger idémanden bag forlaget, Bent Tilsted.

Blandingen af pædagogik, underholdning og casestories har været vigtig for Forlaget Børn, der har arbejdet med så forskellige emner som sygdom, helse, fritid, arbejdsmarked, eventyr og underholdning.

Alle pressemeddelelser om: