Bankfolk flytter til Luxembourg

20. februar 2000

Til redaktionen

Holstebro, 20. februar 2000

Vi fremsender en pressemeddelelse for Kaupthing Bank Luxembourg S.A. Det er en ny islandsk investeringsbank i Luxembourg. Banken har ansat Bent Winkel som likviditetschef og Ruben Petersen som privatkundeansvarlig.

Tekst af journalist Flemming Hove.

Fotos ved fotograf Tommy Wølk og fotograf Anders Nielsen.

Tekst og foto kan frit anvendes og publiceres – uden beregning.

Yderligere informationer – kontakt Kaupthing Bank Luxembourg S.A., adm.direktør Johnie Brøgger, tlf. +352 021 32 04 53 eller +352 46 31 31.

Med venlig hilsen

f. Bent Tilsted

Inge-Lise Dinesen

 

Bankfolk flytter til Luxembourg

 

Endnu to danske bankfolk rykker teltpælene op for at tage hul på en stor international udfordring i Luxembourg.

33-årige Bent Winkel fra Rødding er blevet udnævnt til likviditetschef i den nye islandske investeringsbank Kaupthing Bank Luxembourg S.A., og han får følgeskab af 40-årige Ruben Petersen fra Fredensborg, der er blevet udnævnt til privatkundeansvarlig.

De to bankfolk skal sammen med to andre danskere – administrerende direktør Johnie Brøgger og kreditchef Peter Raun – stå i spidsen for investeringsbanken i Luxembourg, hvor der i forvejen er samlet 220 banker fra 45 lande.

Bent Winkel er uddannet bankassistent i Nordvestbank i Thyborøn og flyttede i 1988 til Privatbanken i København. I 1990 blev han ansat som dealer i Unibank, og i 1995 flyttede han til Singapore som senior dealer i Unibank. I 1997 vendte han tilbage til Danmark som sales manager i Unibank, og året efter blev han ansat som fondschef i Frøs herreds Sparekasse i Rødding.

Ruben Petersen var i 1985 leder af Nuna Banks investeringsgruppe i Grønland. I 1988 blev han investeringsrådgiver i Bikuben og senere souschef. Fra 1991-97 arbejdede han med investerings- og pensionsområdet i BG Bank, og i 1997 kom han til Jyske Bank Hillerød som prokurist, også med ansvar for investeringssiden. Ruben Petersen har således mange års erfaring med især investeringsrådgivning af formuende kunder.

Kaupthing Bank Luxembourg er etableret af Kaupthing Investment Bank på Island, som ejes af de islandske sparekasser. Det er første gang, en islandsk bank prøver lykken i udlandet. Det er blevet muligt, efter at en række stramme restriktioner er blevet fjernet fra den islandske økonomi.

Alle pressemeddelelser om: