Ølgod-dreng bag ny islandsk bank

3. februar 2000

Til redaktionen

Holstebro, 3. februar 2000

Vi sender en pressemeddelelse for Kaupthing Luxembourg S.A. Det er en ny islandsk investeringsbank i Luxembourg. Peter Raun med rødder i Ølgod er udnævnt til kreditchef i den nye bank i Luxembourg.

Tekst af journalist Flemming Hove.

Foto ved fotograf Tommy Wølk.

Tekst og foto kan frit anvendes og publiceres – uden beregning.
Yderligere informationer – kontakt Kaupthing Luxembourg S.A., kreditchef Peter Raun, tlf. +352 021 32 04 54 eller +352 46 31 31.

Med venlig hilsen

f. Bent Tilsted

Inge-Lise Dinesen

 

Ølgod-dreng bag ny islandsk bank

 

En erfaren bankmand med rødder i Ølgod har taget fat på det nye årtusinde med en stor international udfordring foran sig.

Den tidligere produktchef i BG Bank, Peter Raun, er udnævnt til kreditchef i den nye islandske investeringsbank Kaupthing Luxembourg S.A., hvor der i forvejen er samlet 220 banker fra 45 lande.

Sammen med administrerende direktør Johnie Brøgger skal Peter Raun stå i spidsen for den nye islandske investeringsbank i Luxembourg.

Kaupthing Luxembourg S.A er etableret af Kaupthing Investment Bank på Island, som ejes af de islandske sparekasser. Det er første gang, en islandsk bank prøver lykken i udlandet. Det er blevet muligt, efter at en række stramme restriktioner er blevet fjernet fra den islandske økonomi.

Peter Raun skal være med til at skabe en ny tradition i den islandske bankverden. Han har mange års erfaring som bl.a. kreditchef i Bikuben og sidst som produktansvarlig for BG Bank i København. Han betragter det som en stor udfordring, at han skal være med til at skabe grundlaget for en investeringsbank, der henvender sig til bl.a. pensionskasser, pengeinstitutter i Norden, privatpersoner og investeringsforeninger.

– Vi kan tilbyde en speciel niche, og det hænger bl.a. sammen med, at Island har en rente, som er over det dobbelte af, hvad den er i Danmark, siger Peter Raun.

Alle pressemeddelelser om: