Lemvig-direktør står bag ny islandsk bank

3. februar 2000

Til redaktionen

Holstebro, 3. februar 2000

Vi sender en pressemeddelelse for Kaupthing Luxembourg S.A. Det er en ny islandsk investeringsbank i Luxembourg. Johnie Brøgger, den tidligere underdirektør i Nordvestbank i Lemvig, er udnævnt til administrerende direktør for den nye bank i Luxembourg.

Tekst af journalist Flemming Hove.

Foto ved fotograf Tommy Wølk.

Tekst og foto kan frit anvendes og publiceres – uden beregning.

Yderligere informationer – kontakt Kaupthing Luxembourg S.A., adm.direktør Johnie Brøgger, tlf. +352 021 32 04 53 , +352 46 31 31 eller privat 9781 0801.

Med venlig hilsen

f. Bent Tilsted
Inge-Lise Dinesen

 

Lemvig-direktør står bag ny islandsk bank

 

 

Den tidligere underdirektør i Nordvestbank i Lemvig, Johnie Brøgger, har taget fat på det nye årtusinde med en stor international udfordring foran sig. Han skal stå i spidsen for en ny islandsk investeringsbank i Luxembourg, hvor der i forvejen er samlet 220 banker fra 45 lande.

Johnie Brøgger er udnævnt til administrerende direktør for Kaupthing Luxembourg S.A., og samtidig er den tidligere produktdirektør i BG Bank i København, Peter Raun, blevet udnævnt til kreditchef.

Kaupthing Luxembourg S.A er etableret af Kaupthing Investment Bank på Island, som ejes af de islandske sparekasser. Det er første gang, en islandsk bank prøver lykken i udlandet. Det er blevet muligt, efter at en række stramme restriktioner er blevet fjernet fra den islandske økonomi.

Johnie Brøgger har tidligere arbejdet i Luxembourg i otte år. Halvdelen af tiden var han vicedirektør i en tilsvarende investeringsbank, som de norske sparekasser stod bag. Han har derfor stor erfaring i at skabe grundlaget for en investeringsbank, der henvender sig til bl.a. pensionskasser, pengeinstitutter i Norden, privatpersoner og investeringsforeninger.

– Vi kan tilbyde en speciel niche, og det hænger bl.a. sammen med, at Island har en rente, som er over det dobbelte af, hvad den er i Danmark, siger Johnie Brøgger.

Hobro-dreng bag ny islandsk bank

En erfaren bankmand med rødder i Hobro har taget fat på det nye årtusinde med en stor international udfordring foran sig.

Den tidligere underdirektør i Nordvestbank, Johnie Brøgger, skal stå i spidsen for en ny islandsk investeringsbank i Luxembourg, hvor der i forvejen er samlet 220 banker fra 45 lande.

Johnie Brøgger er udnævnt til administrerende direktør for Kaupthing Luxembourg S.A., og samtidig er den tidligere produktdirektør i BG Bank i København, Peter Raun, blevet udnævnt til kreditchef.

Kaupthing Luxembourg S.A er etableret af Kaupthing Investment Bank på Island, som ejes af de islandske sparekasser. Det er første gang, en islandsk bank prøver lykken i udlandet. Det er blevet muligt, efter at en række stramme restriktioner er blevet fjernet fra den islandske økonomi.

Johnie Brøgger har tidligere arbejdet i Luxembourg i otte år. Halvdelen af tiden var han vicedirektør i en tilsvarende investeringsbank, som de norske sparekasser stod bag. Han har derfor stor erfaring i at skabe grundlaget for en investeringsbank, der henvender sig til bl.a. pensionskasser, pengeinstitutter i Norden, privatpersoner og investeringsforeninger.

– Vi kan tilbyde en speciel niche, og det hænger bl.a. sammen med, at Island har en rente, som er over det dobbelte af, hvad den er i Danmark, siger Johnie Brøgger.

Alle pressemeddelelser om: