Islandsk bank etablerer sig på Færøerne

3. februar 2000

Til redaktionen

Holstebro, 23. februar 2000

Vi sender pressestof for Kaupthing Bank Island. De åbner en ny bank på Færøerne.
Meddelelsen offentligøres på et pressemøde torsdag den 24. februar kl. 10.00. Pressestoffet må først offentliggøres kl. 11.00.

Pressestoffet vil ligeledes blive sendt til jer via e-mail og være disponibel på Internettet torsdag formiddag.

Tekst af journalist Flemming Hove.
Foto ved Kaupthing Bank Island.
Tekst og foto kan frit anvendes og publiceres – uden beregning.

Yderligere informationer – kontakt Kaupthing Bank Luxembourg S.A., adm. direktør Johnie Brøgger, tlf. 00 352 021 32 04 53 eller 00 352 46 31 31.

Med venlig hilsen

Bent Tilsted

 

Islandsk bank etablerer sig på Færøerne

 

Det er ikke hverdagskost, at pengeinstitutter nyetablerer sig på Færøerne. Snarere tværtimod!
Kaupthing Bank Island er undtagelsen, der bekræfter reglen. Den islandske bank har besluttet at etablere sig på Færøerne pr. 1. marts, og det skal ses i sammenhæng med landsstyrets planer om privatisering samt etablering af en minibørs.
Den tidligere finansdirektør i Föroya Bank, Peter Holm, er udnævnt til administrerende direktør, mens tidligere finansdirektør i forsikringsselskabet Tryggingarfélagi, Föroyar, Jan Otto Holm, er udnævnt til investeringschef.
– Ved at ansætte dem får vi to velrenommerede og velanskrevne finansfolk til at stå i spidsen for vor nye aktiviteter på Færøerne. De kan give kunderne den nødvendige tillid og erfaring, der er så afgørende i det fremtidige pionerarbejde med at opfylde både landsstyrets og vore ambitioner om at omsætte værdipapirer, siger Johnie Brøgger, der er administrerende direktør for Islands første bank i udlandet, Kaupthing Bank Luxembourg S.A.

(Meddelelsen om, at Kaupthing Bank Island etablerer sig på Færøerne, offentliggøres på et pressemøde torsdag den 24. februar kl. 10.00. Pressemeddelelsen må offentliggøres kl. 11.00)

Stor islandsk interesse for Færøerne

Kaupthing Banks interesse for Færøerne skal ses i lyset af den finansielle udvikling, der tidligere har fundet sted på Island. Her er en række stramme restriktioner blevet fjernet fra den islandske økonomi, og disse erfaringer kan bruges til også at skabe en succes på Færøerne.
Færøerne er kendetegnet ved, at opsparing finder sted i kontanter, og med de seneste fem års markante kursgevinster på fondsmarkedet vil det være naturligt, at også privatpersoner interesserer sig for værdipapirer.
Johnie Brøgger, der er administrerende direktør for Islands første bank i udlandet, Kaupthing Bank Luxembourg S.A., oplyser, at Kaupthing Banks investeringsforening, Global Equity Fund, der investerer i udenlandske aktier, i 1999 gav et afkast på 49,7 procent, mens bankens investeringer i IT-virksomheder gav et nominelt afkast på hele 59,5 procent af den investerede kapital. Det resultat er opnået siden afdelingens etablering i november 1999.
Kaupthing Bank Luxembourg S.A. er den første islandske bank i udlandet, og den henvender sig med bl.a. formueforvaltning til pensionskasser, pengeinstitutter i Norden, privatpersoner og investeringsforeninger. Det er de islandske sparekasser, der ejer Kaupthing Bank, og de har en samlet egenkapital på 1,3 mia. kr.

Vigtigt! (Meddelelsen om, at Kaupthing Bank Island etablerer sig på Færøerne, offentliggøres på et pressemøde torsdag den 24. februar kl. 10.00. Pressemeddelelsen må offentliggøres kl. 11.00)

Alle pressemeddelelser om: