Danske bankfolk står bag ny islandsk bank

16. januar 2000

Til redaktionen

Holstebro, 16. januar 2000

Vi sender en pressemeddelelse for Kaupthing Luxembourg S.A. Det er en ny islandsk investeringsbank i Luxembourg. De to danske bankfolk Johnie Brøgger og Peter Raun skal stå i spidsen for den nye investeringsbank som henholdsvis administrerende direktør og kreditchef.

Tekst af journalist Flemming Hove.
Foto ved fotograf Tommy Wølk.
Tekst og foto kan frit anvendes og publiceres – uden beregning.
Yderligere informationer – kontakt Kaupthing Luxembourg S.A., adm.direktør Johnie Brøgger, tlf. +352 021 32 04 53 , +352 46 31 31 eller privat 9781 0801.

Med venlig hilsen

Bent Tilsted

 

Danske bankfolk står bag ny islandsk bank

 

To danske bankfolk har taget fat på det nye årtusinde med en stor international udfordring foran sig. De skal stå i spidsen for en ny islandsk investeringsbank i Luxembourg, hvor der i forvejen er samlet 220 banker fra 45 lande.
Tidligere underdirektør i Nordvestbank i Lemvig, Johnie Brøgger, er udnævnt til administrerende direktør for Kaupthing Luxembourg S.A., mens tidligere produktdirektør i BG Bank i København, Peter Raun, er udnævnt til kreditchef i den nye islandske investeringsbank.
Kaupthing Luxembourg S.A. er etableret af Kaupthing Investment Bank på Island, som ejes af de islandske sparekasser. Det er første gang, en islandsk bank prøver lykken i udlandet. Det er blevet muligt, efter at en række stramme restriktioner er blevet fjernet fra den islandske økonomi.

Stor erfaring

Johnie Brøgger har tidligere arbejdet i Luxembourg i otte år. Halvdelen af tiden var han vicedirektør i en tilsvarende investeringsbank, som de norske sparekasser stod bag. Han har derfor stor erfaring i at skabe grundlaget for en investeringsbank, der henvender sig til bl.a. pensionskasser, pengeinstitutter i Norden, investeringsforeninger og privatpersoner.
Johnie Brøgger har fået kreditchef Peter Raun som medspiller i arbejdet med at skabe en ny tradition i den islandske bankverden. Peter Raun har mange års erfaring som bl.a. kreditchef i Bikuben og sidst som produktansvarlig for BG Bank i København.
– Vi kan tilbyde en speciel niche, og det hænger bl.a. sammen med, at Island har en rente, som er over det dobbelte af, hvad den er i Danmark, siger Johnie Brøgger og Peter Raun.

Alle pressemeddelelser om: