Hun kaster lys over beskeden kunstner

1. januar 2000

Til redaktionen

Holstebro, 1. januar 2000

Tekst af journalist Flemming Hove.

Foto ved fotograf Ole Mortensen.

Såvel tekst som foto kan frit anvendes og publiceres – uden beregning.

Foto rekvireres ved henvendelse til
Tilsted Communication,
Inge-Lise Dinesen, tlf. 97 43 23 00.
eller E-mail: post@tilsted.dk

Yderligere informationer – kontakt venligst Holstebro Museum ved direktør Torben Skov på telefon 97 42 29 33.

 

Hun kaster lys over beskeden kunstner

 

14 års arbejde med at samle puslespillet om Holstebro-maleren Karl Jensens liv og kunst præsenteres i sommer på en stor særudstilling på Holstebro Museum.

Journalist Hanna Nielsen fra Holstebro har været leder af projektet og har dels beskrevet Holstebro-malerens liv og kunst, dels lavet en registrering af hans værker. Hanna Nielsen har skrevet bogen “I skyggen af de andre”, hvor hun kaster lys over en særpræget, beskeden kunstner, som har malet nogle af de smukkeste kirkeinteriører i dansk kunst.

Karl Jensen blev født i Holstebro i 1851 og døde i Hillerød i 1933. Holstebro Museum tog i 1983 hul på en stor undersøgelse af malerens liv og kunst, og det er resultatet af den, der nu udstilles.

Karl Jensen var som landskabsmaler blot én i rækken af 1880ernes gode danske malere. Han var først og fremmest de kræsne kunstelskeres og samleres mand, men som illustrator kom han ud til folket, og det var ham, der illustrerede de første populærvidenskabelige værker i Danmark.

På museets sommerudstilling, der varer fra 24. juni til 27. august, kan gæsterne se 100 af Karl Jensens i alt ca. 400 registrerede værker. Det er oliebilleder, akvareller og raderinger, som giver et fint billede af Karl Jensens format – især som arkitekturmaler.

Alle pressemeddelelser om: