Bankmand flytter til Luxembourg

1. januar 2000

Til redaktionen

Holstebro, 1. januar 2000

Vi sender en pressemeddelelse for Kaupthing Bank Luxembourg S.A. Det er en ny islandsk investeringsbank i Luxembourg. Bent Winkel, som er uddannet i Nordvestbank i Thyborøn, er udnævnt til likviditetschef i Kaupthing Bank Luxembourg S.A.

Tekst af journalist Flemming Hove.

Foto ved fotograf Tommy Wølk.

Tekst og foto kan frit anvendes og publiceres – uden beregning.

Yderligere informationer – kontakt Kaupthing Bank Luxembourg S.A., likviditetschef Bent Winkel, tlf. +352 021 32 35 70 eller +352 46 31 31.

Med venlig hilsen

f. Bent Tilsted

Inge-Lise Dinesen

 

Bankmand flytter til Luxembourg

 

Selv om han før har rykket teltpælene op for at afprøve sig selv og sine kvalifikationer i udlandet, er det en anderledes international udfordring, der nu ligger foran den 33-årige bankmand Bent Winkel fra Jylland.

Bent Winkel er blevet udnævnt til likviditetschef i Kaupthing Bank Luxembourg S.A., og dermed skal han sammen med tre andre danskere stå i spidsen for den nye islandske investeringsbank i Luxembourg, hvor der i forvejen er samlet 220 banker fra 45 lande.

Kaupthing Bank Luxembourg er etableret af Kaupthing Investment Bank på Island, som ejes af de islandske sparekasser. Det er første gang, en islandsk bank prøver lykken i udlandet. Det er blevet muligt, efter at en række stramme restriktioner er blevet fjernet fra den islandske økonomi.

Bent Winkel er uddannet bankassistent i Nordvestbank i Thyborøn og flyttede i 1988 til Privatbanken i København. I 1990 blev han ansat som dealer i Unibank, og i 1995 flyttede han til Singapore som senior dealer i Unibank. I 1997 vendte han tilbage til Danmark som sales manager i Unibank, og året efter blev han ansat som fondschef i Frøs herreds Sparekasse i Rødding.

Privat er Bent Winkel gift og far til to døtre, og så snart det er praktisk muligt, flytter hele familien til Luxembourg for at tage hul på tilværelsen uden for Danmark.

I Kaupthing Bank Luxembourg skal Bent Winkel arbejde sammen med administrerende direktør Johnie Brøgger, kreditchef Peter Raun og privatkundeansvarlig Ruben Petersen.

Alle pressemeddelelser om: