Kørelærerne vil tjekke promillen

5. december 1999

Til redaktionen

Holstebro, 5. december 1999

Vi fremsender en pressemeddelelse for firmaet Prokos, som er importør af promilletesteren “Tjek Promillen”. Dansk Kørelærer-Union vil tilbyde “Tjek Promillen” i undervisningen af køreskoleelever.
Du er velkommen til at få tilsendt prøver, hvis det har interesse.

Tekst af journalist Flemming Hove.
Foto ved fotograf Ole Mortensen, Tilsted Communication.

Tekst og foto kan frit anvendes og publiceres – uden beregning.

Du er velkommen til at søge yderligere informationer på Internettet:
www.tjekpromillen.dk

Yderligere informationer – kontakt Prokos, direktør John Fenger, tlf. 9725 2253.

Med venlig hilsen

Bent Tilsted

 

Kørelærerne vil tjekke promillen

 

Nu skærpes indsatsen yderligere for at nedbringe antallet af spiritusbilister.
Dansk Kørelærer-Union har netop besluttet at tilbyde promilletesteren ³Tjek Promillen² i undervisningen. Det betyder, at køreskoleeleverne ud over de teoretiske fakta om ikke at blande benzin og alkohol kan få demonstreret, hvordan de skal bruge promilletesteren, hvis de er det mindste i tvivl.
60.000-70.000 består hvert år køreprøve efter endt undervisning på Dansk Kørelærer-Unions 1230 privatpraktiserende køreskoler, og fremover har alle haft mulighed for at stifte bekendtskab med, hvordan de i en given situation skal tjekke sig selv, før de sætter sig bag rattet.

En succes

– Det ville være umuligt for bilister at overholde fartgrænserne, hvis de kørte i biler uden speedometer. På samme måde er det umuligt for bilister at vide, om de har drukket for meget alkohol til at køre, hvis ikke de kan teste sig selv, før de sætter sig i bilen, siger importøren af “Tjek Promillen”, John Fenger fra firmaet Prokos.
Han oplyser, at det franske politi bruger promilletesteren i sit arbejde, og i løbet af de seneste 11 år er det lykkedes at reducere antallet af trafikuheld, hvor én eller flere spirituspåvirkede bilister har været involveret, med 20 procent.
Spiritusbilister er også i Danmark involveret i mange trafikuheld hvert år. Vejdirektoratet oplyser, at 2759 spirituspåvirkede bilister var indblandet i 2683 trafikuheld i 1997. 100 personer blev dræbt i ulykkerne, mens 609 personer blev alvorligt kvæstede og 692 lettere kvæstede.

Alle pressemeddelelser om: