Knæskinne er Ann´s holdepunkt

26. november 1999

Til redaktionen

Holstebro, 26. november 1999

Yderligere informationer kontakt:
sports pharma as, direktør Niels Jensen, tlf. 7584 0533.
Tilsted Communication, Naurvej 35, 7500 Holstebro, tlf. 9743 2300.
Tekst: Journalist Flemming Hove.
Foto: Pressefotograf Preben B. Søborg.

 

Knæskinne er Ann´s holdepunkt

 

Ødelagte korsbånd har spoleret drømmene om en stor karriere for mange unge danske sportsfolk.
Den skæbne var også tæt på at overgå badmintonspilleren Ann Jørgensen, men med en tilpas blanding af talent, hårdt arbejde og en speciel knæskinne – Womans Tradition – fra firmaet sports pharma as er det lykkedes hende at få styr på sit højre knæ og kæmpe sig ind i badmintonsportens internationale rampelys.
– Jeg fik ødelagt det forreste korsbånd i knæet, da jeg gik i 9. klasse. Lægerne ville ikke operere mig, og så var der kun knæskinnen tilbage. Den har jeg spillet med,siden jeg var 15 år, og jeg kunne ikke være med på eliteniveau uden den, fortæller Ann Jørgensen, der i både mixeddouble og damedouble er et af Danmarks stærkeste internationale kort.

Ny chance

Badminton var ellers kun en hyggesport for Ann Jørgensen, da hun som teenager var blandt landets mest talentfulde unge håndboldspillere. Men det ødelagte korsbånd i højre knæ satte en brat stopper for håndboldkarrieren.
Hun havde dog ikke lyst til at forlade idrættens verden, og knæskinnen fra sports pharma gav hende chancen for at kaste sig over badminton i stedet. Ann Jørgensen havde let ved at vænne sig til skinnen, og nu tænker hun ikke over, at hun har den på.

Stoler på skinnen

Dansk Badminton Forbunds fysioterapeut, Kim Larsen, lægger ikke skjul på, at det er nødvendigt for en badmintonspiller på Ann Jørgensens niveau at kunne stole hundrede procent på, at knæskinnen holder det svage knæ på plads.
– En badmintonspillers knæ udsættes for store belastninger med pludselige drej, vrid og hop. Knæskinnen støtter de bevægelser, som korsbåndet skulle gøre, og det betyder, at den holder underbenet på plads, så det ikke overstrækkes. Ann behøver ikke tænke på, om knæet nu også holder, men kan koncentrere sig helt og holdent om kampen, siger Kim Larsen. Han tilføjer, at badmintonforbundet er meget tilfreds med både produkter og service fra sports pharma.
Ann Jørgensens knæskinne er tilpasset hendes knæ, og det er en stor fordel, mener Kim Larsen. Den er tilmed let og har en tilpas størrelse, så den ikke er generende at have på.

Alle pressemeddelelser om: