Ta´ en tur i skoven

23. september 1999

Til redaktionen

Holstebro, 23. september 1999

Tekst: Journalist Flemming Hove. Foto ved pressefotograf Gregers Kirdorf, Tilsted Communication.

Tekst og foto kan frit anvendes og publiceres – uden beregning.

Foto må ikke bruges i anden sammenhæng.

Fotos kan rekvireres ved henvendelse til
Tilsted Communication,
Inge-Lise Dinesen, tlf. 97 43 23 00.
eller E-mail: post@tilsted.dk

Yderligere informationer – kontakt Junckers Industrier A/S, marketingchef Anne Thane, tlf. 5665 1895.

 

Ta´ en tur i skoven

 

31. oktober kan alle opleve, hvad der sker, før skovens træer bliver til gulvbrædder.

Nu falmer skoven trindt om land, og den sidste søndag i oktober får alle danskere foræret en times ekstra fritid, fordi sommertiden ophører.

Den mulighed vil Europas største producent af massive parketgulve, Junckers Industrier A/S, benytte til at invitere børn og voksne ud i landets 25 statsskovdistrikter for at fortælle om skovens træer, deres historie, og hvad de bruges til. Skovturen vil vare et par timer, så der er tid til at nyde den medbragte madkurv.

Junckers aftager ca. 40 procent af det bøgetræ, som fældes i Danmark, og det er en god anledning til at fortælle, hvad der sker med træet, fra det bliver fældet, til det ligger som færdige gulvbrædder.

Træ fældes

I anledning af skovdagen “Fra levende træ til gulv” i statsskovene vil medarbejdere fra Skov- og Naturstyrelsen fortælle om træerne – og navnlig bøgetræet – og vise eksempler på f.eks. oldenår, selvforyngelse med og uden vildsvin, udtynding og pleje. Deltagerne får også at vide, hvordan statsskovene udvælger de træer, der skal fældes, og turens praktiske højdepunkt er fældning af et stort træ.

Det fældede træ opdeles i ca. 40 procent kævletræ, ca. 40 procent træ til Junckers og ca. 20 procent brændetræ. Medarbejdere fra Junckers vil fortælle, hvordan virksomheden bruger sin del af træet fra det øjeblik, det hentes i skovene, til det ligger som færdige massive gulvbrædder, og der vil blive vist eksempler på produkter.

– Det er kun én gang om året, vi får foræret en times ekstra fritid. Den vil jeg opfordre folk til at bruge i skoven og både få en naturoplevelse og lære noget. Til daglig tænker kun de færreste på, hvad et smukt massivt parketgulv er lavet af. Det er der nu chance for at se og høre om. Da vi som virksomhed er interesseret i at bevare de danske skove, vil alle som symbol på det få udleveret et bøgetræ, som de kan plante hjemme i deres egen have, siger marketingchef Anne Thane fra Junckers.

Fakta om Junckers

Junckers Industrier A/S blev grundlagt i 1930 af Flemming Juncker. Han etablerede et savværk for at skabe en bedre økonomi for de kriseramte danske bøgeskove. Ideen var at bruge det træ, som skovene forsøgte at afsætte som brændsel.

Junckers er i dag en international virksomhed med hovedsæde i Danmark og datterselskaber i en række lande. Hvert år forarbejder virksomheden i Køge over 500.000 tons træ til massive parketgulve, bordplader og MDF-plader. Desuden producerer Junckers sin egen lak og olie til overfladebehandling af de massive parketgulve.

Junckers fik som den første i Danmark sine massive parketgulve godkendt af Dansk Indeklima Mærkning.

Fakta om statskovene

Skov- og Naturstyrelsen er en del af Miljø- og Energiministeriet. Styrelsen arbejder for en bæredygtig forvaltning af Danmarks natur- og kulturværdier.

Styrelsen varetager statslige opgaver som naturbeskyttelse og naturforvaltning. Landbrugets miljøforhold. Skovbrugserhvervet. Kulturmiljøet, der omfatter historiske bygninger, bymiljøer, fortidsminder og kulturlandskabet. Jagt- og vildforvaltning. Genteknologi. Friluftsliv. Råstofforvaltning.

Desuden forestår styrelsen drift og administration af landets 25 statsskove, der er fordelt over hele landet og har ca. 1250 medarbejdere.

Alle pressemeddelelser om: