Kunst på kroppen

12. juni 1998

Til redaktionen

Holstebro, 12. juni 1998

Tekst af journalist Flemming Hove og Tilsted Communication

Foto ved pressefotograf Jens Bach.

Såvel tekst som foto kan frit anvendes og publiceres – uden beregning.

Fotos kan rekvireres ved henvendelse til
Tilsted Communication,
Inge-Lise Dinesen, tlf. 97 43 23 00.
eller E-mail: post@tilsted.dk

Yderligere informationer – kontakt Forlaget Børn, Bent Tilsted, tlf. 97 43 23 00.

Vi fremsender pressestof for Forlaget Tilsted, som udgiver en ny bog om tatovering og piercing.

Bogen “Kropsudsmykning” er den første danske bog om piercing.

Bogen er skrevet af journalist Malene Wonsbek.

Billederne er taget af pressefotograf Jens Bach m.fl.

Bogen bliver frigivet torsdag 18.juni.

 

Kunst på kroppen

 

Journalist og pressefotograf sætter i ny bog fokus på kropsudsmykning som tatoveringer og piercinger. Bl.a. kan læserne for første gang møde Danmarks mest tatoverede mand.

Det er frækt, flot og fascinerende at udsmykke kroppen med kunst i form af tatoveringer og piercinger.

Kun fantasien, pengepungen og modet sætter grænserne for kropskunsten. Måske derfor har tatovering og piercing altid haft en mystisk tiltrækningskraft på alle typer mennesker på tværs af både kulturelle og sociale skel. Kropskunsten er lige så kendt og benyttet i royale kredse og i underholdningsbranchen som hos det helt almindelige menneske.

I bogen “Kropsudsmykning”, som udgives af Forlaget Tilsted, skildrer journalist Malene Wonsbek og pressefotograf Jens Bach de mange specielle former for kropskunst. Det sker bl.a. ved at lade udvalgte danskere fortælle om deres forhold til kropsudsmykning.

Læserne kan bl.a. møde Danmarks mest tatoverede mand, der for første gang træder offentligt frem og fortæller om sin fascination af tatoveringer. Bogen beretter også om f.eks. Danmarks stærkeste ægtepar, karatekæmperen Lea Fugl Noes og kendte danskeres tatoveringer og piercinger.

Bogen er også tænkt som inspiration og udfordring til dig og din krop. Der er råd og vejledning om, hvad tatovering og piercing indebærer, og der er svar på de mest typiske spørgsmål.

Desuden løfter bogen sløret for nogle af de mere ekstreme former for kropsudsmykning som brændemærkning, scarification og bolitas.

Nok kommer skønhed indefra. Men kropskunst kan i sig selv være smukt, blot man tænker sig godt om på forhånd.

Kunstværker på verdens dyreste lærred – din krop

En seriøs, inspirerende og informativ bog om tatovering og piercing er netop kommet på gaden.

Pressefotograf Jens Bach og journalist Malene Wonsbek er gået på opdagelse i en verden, der af mange stadig betragtes med et vist forbehold. At ridse mønstre og lave dekorative huller i kroppen er et urgammelt fænomen, der her i 1990´erne for alvor har optaget både kendte, royale og ganske almindelige mennesker.

Danmarks mest tatoverede mand – Erik Elnebo – træder for første gang offentligt frem. Han fik sin første tatovering som 50-årig og glæder sig over at kunne fortælle, hvorfor han i løbet af otte år valgte at lade HELE sin krop stå til rådighed for tatoveringsnålen.

– Da jeg havde besluttet mig for at få en tatovering, manglede jeg seriøs og saglig oplysning. Jeg fandt et par bøger på engelsk, men er glad for, at der nu er kommet en dansk bog på markedet. Jeg valgte at medvirke i projektet, dels i håbet om, at andre kan lade sig inspirere af min udsmykning, dels fordi det er vigtigt at få formidlet saglig information videre, specielt til de unge, siger Erik Elnebo.

Flot drage

Lea Fugl Noes er en anden af bogens hovedpersoner. Hun er karatekæmper med sort bælte og fast plads på det danske landshold. Lea er fascineret af drager. Specielt hendes egen, der smukt snor sig omkring kroppens bløde kurver.

– Jeg vil gerne være med til at afsløre flere sider af tatoveringskunsten end blot de traditionelle, fortæller Lea, der for et par måneder siden ved en tatoveringsmesse i Malmö vandt klassen “Bedste helkropstatoverede kvinde”.

Savnet bog

– Der findes ikke noget dansk litteratur omkring piercing. Det har vi savnet, så derfor sagde jeg ja til at deltage i bogen. Det er vigtigt, at en piercing bliver lavet på en hygiejnisk forsvarlig måde. Det skal samtidig være en god og tryg oplevelse for den, der vælger at få en ring eller en stav gennem huden. Jeg synes, bogen er et særdeles godt initativ. Læseren får svar på store og små spørgsmål omkring kropsudsmykning, siger Jack Rubini, der driver en piercingforretning i hjertet af København.

Ud over de nævnte personer fortæller et udvalg af kendte og ukendte danskere om deres forhold til kropsudsmykning. Bogen, der er udgivet af Forlaget Tilsted, løfter også sløret for nogle af de mere ekstreme former for kropsudsmykning som brændemærkning, scarification og bolitas.

Alle pressemeddelelser om: