Slut med knofedt og kemikalier

17. maj 1998

Til redaktionen

Holstebro, 17. maj 1998

Vi fremsender en pressemeddelelse for Blomberg a/s, som har fremstillet et nyt fritstående komfur, der er både energibesparende, miljøvenligt og praktisk.

Tekst af journalist Flemming Hove.

Foto ved fotograf Ole Mortensen.

Såvel tekst som foto kan frit anvendes og publiceres – uden beregning.

Fotos kan rekvireres ved henvendelse til
Tilsted Communication,
Inge-Lise Dinesen, tlf. 97 43 23 00.
eller E-mail: post@tilsted.dk

Yderligere informationer – kontakt Blomberg a/s, reklamechef Steen Bielefeldt, tlf. 7442 4181.

 

Slut med knofedt og kemikalier

Den nye rengøringsmetode til ovnrummet – pyrolyse – gør nyt fritstående komfur fra Blomberg både energibesparende, miljøvenligt og praktisk.

Nu er der ikke længere grund til at ærgre sig, hvis maden bobler over og griser ovnen til indvendigt.

Hvad der hidtil har krævet masser af dyrt ovnrens og godt med knofedt, sørger et helt nyt fritstående komfur fra Blomberg nu helt selv for. Ovnen er ved hjælp af en nyudviklet ekstra glat emalje og en speciel teknik – pyrolyse – selvrensende, så man kun behøver at tørre efter med en fugtig klud.

Ovnen er på én gang energibesparende, fordi den er så godt isoleret, og miljøvenlig, fordi den ikke kræver skrappe rengøringsmidler. Det betyder samtidig, at den er meget praktisk.

Høj temperatur

Når ovnen indvendigt trænger til at blive gjort ren, startes pyrolyseprogrammet, der varmer ovnen op til 500 grader. Sammen med den glatte emaljeoverflade sørger den høje temperatur for at brænde alle fedt- og madrester til aske.

Når pyrolyseprogrammet sættes i gang, låses ovndøren automatisk. Den kan først åbnes igen, når temperaturen er faldet til under 270 grader.

Desuden afgiver pyrolyseprogrammet ingen mados i køkkenet, da et keramisk platinbelagt filter forbrænder alle lugtstoffer, inden luften sendes ud i køkkenet – akkurat som i en katalysator på en bil.

God isolering

På grund af den høje temperatur under pyrolyse-rengøringen er ovnen ekstra godt isoleret. Det giver en god el-besparelse ved daglig brug, så selv om pyrolyse-processen er lidt mere energikrævende, er det totale energiforbrug mindre end ved en traditionelt isoleret ovn, der bruges i en gennemsnitlig husholdning.

Den nye elektronisk styrede ovn har mange fordele frem for en mekanisk ovn. Elektronikken styrer bl.a. temperaturen uhyre nøjagtigt, så der heller ikke her bruges unødvendig energi.

Alle pressemeddelelser om: