Fødderne sladrer, hvis gulvet er koldt

8. marts 1998

Til redaktionen

Holstebro, 8. marts 1998

Pressemeddelelse for Junckers Industrier A/S i Køge. Virksomheden fremstiller massive parketgulve, som er velegnede til at kombinere med gulvvarme.

Tekst af journalist Flemming Hove.

Foto ved fotograf Tony Holmstrøm Larsen.

Fotos kan rekvireres ved henvendelse til
Tilsted Communication,
Inge-Lise Dinesen, tlf. 97 43 23 00.
eller E-mail: post@tilsted.dk

Yderligere informationer – kontakt Junckers Industrier A/S, marketingchef Anne Thane, tlf. 5665 1895.

 

Fødderne sladrer, hvis gulvet er koldt

 

Gulvvarme hører ikke kun til i badeværelse og bryggers. Massive parketgulve fra Junckers Industrier A/S er velegnet til at kombinere med gulvvarme.

Intet kan få det til at isne gennem hele kroppen som et koldt gulv. Modsat føles alting lunt og rart, hvis der er varme i gulvet.

– Fødderne er kroppens sladrehank, når det drejer sig om kulde og varme. Temperaturen i et rum behøver ikke være særlig høj for at virke behagelig. Det vigtigste er, at fødderne får varmen først, fortæller marketingchef Anne Thane fra Junckers Industrier A/S i Køge.

Den tid er da også forbi, hvor gulvvarmen var forbeholdt flise- eller klinkebelagte gulve i badeværelse og bryggers. I dag installeres gulvvarme ofte under massive parketgulve fra Junckers. Det giver et lunt og komfortabelt gulv og ikke mindst et bedre indeklima.

– Flere og flere vælger Junckers massive parketgulve kombineret med gulvvarme. Vi ser større og større anvendelse inden for både typehusbyggeri og renoveringer af eksisterende boliger, siger Anne Thane.

Forudsætningen for, at gulvvarmen fungerer bedst muligt under de massive parketgulve er, at varmesystemet er korrekt opbygget. Varmen under gulvet transporteres i PEX-rør. Umiddelbart under parketgulvet må overfladetemperaturen maksimalt kunne nå op på 26 grader.

Specielt velegnede

– På beton er det muligt at lægge både 12 og 22 mm parketgulv, der samles med bøjler. Det 22 mm tykke gulv kan desuden lægges på en strøkonstruktion.

Junckers massive skibsparketgulve er specielt velegnede til gulvvarme. Neoprenlisten mellem brædderne fremhæver det maritime look.

Stor radiator

Fordelen ved gulvvarme er, at gulvet virker som én stor radiator. Der er ingen kolde områder i rummet, fordi varmen stiger opad og fordeler sig jævnt.

– Med gulvvarme under trægulvet er det slut med træk og fodkulde. Den opadgående varme giver også færre støvgener og dermed et sundere indeklima. Endelig slipper man for at have traditionelle radiatorer, og det giver pludselig nye muligheder for, hvordan man kan indrette sin bolig, siger Anne Thane.

Alle pressemeddelelser om: