Lise Dyekjær henter inspiration fra havet og i japanske huse

13. februar 1998

Til redaktionen

Holstebro, 13. februar 1998

Pressemeddelelse om Lise Dyekjærs påskeudstilling i Trans ved Fjaltring nær Lemvig.

Der er fernisering lørdag 4. april fra kl. 14-19, hvor du naturligvis er velkommen.

Tekst og foto ved Tilsted Communication.

Såvel tekst som foto kan frit anvendes og publiceres – uden beregning.

Fotos kan rekvireres ved henvendelse til
Tilsted Communication,
Inge-Lise Dinesen, tlf. 97 43 23 00.
eller E-mail: post@tilsted.dk

Yderligere informationer – kontakt Lise Dyekjær, tlf. 9788 7117.

 

Lise Dyekjær henter inspiration fra havet og i japanske huse

25 års kunstnerjubilæum:

I år er det 25 år siden keramikeren Lise Dyekjær for første gang udstillede og viste omverdenen sin karakteristiske kombination af farver og former, som hun behersker til fuldkommenhed.

For tiden er det især linierne i japansk arkitektur, der er den markante inspirationskilde, og flere af Lise Dyekjærs seneste skulpturer hedder “Japansk Hus”.

Japanske huse er ellers ikke lige det, man tænker på, når man kommer til Lise Dyekjærs firlængede stråtækte gård, Øster Løkke i Trans ved Lemvig – 80 meter fra det Vesterhav, som for år tilbage opslugte gårdens tvilling, Vester Løkke.

Lise Dyekjær og ægtefællen, kunstmaleren Christian Dyekjær, der døde i 1991, har gennem årene omskabt Øster Løkke til et frodigt og livskraftigt kunstnerisk miljø, hvori skulpturer og malerier er groet frem af gensidig inspiration.

Den daglige påvirkning fra havet og den barske vestjyske natur sætter naturligvis også sit præg på Lise Dyekjærs kunst, som på en særegen måde forener det forfinede og lette med det rustikke og kraftfulde.

Senest er Lise Dyekjær begyndt at kombinere keramik og jern i sine skulpturer, og derved understreges deres præg af lethed endnu mere.

Alle pressemeddelelser om: