Astrid i LEGOs legeland

4. februar 1998

Til redaktionen

Holstebro, 4. februar 1998

Vi fremsender pressestof for Forlaget Børn, som udgiver sin tiende børnebilledbog.

Bogen “Astrid i LEGE-land” er nummer fire bog i en serie af børnebilledbøger om børn, der besøger en arbejdsplads.

Bogen er skrevet af Susanne Bjørn Eriksen, og billederne er taget af fotograf Ole Mortensen.

Bogen frigives tirsdag den 17. februar.

Tekster af journalist Flemming Hove.

Fotos ved fotograf Ole Mortensen.

Såvel tekst som foto kan frit anvendes og publiceres – uden beregning.

Fotos kan rekvireres ved henvendelse til
Tilsted Communication,
Inge-Lise Dinesen, tlf. 97 43 23 00.
eller E-mail: post@tilsted.dk

Yderligere informationer – kontakt Bent Tilsted, tlf. 97 43 23 00.

 

Astrid i LEGOs legeland

 

Det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvad børn kan få ud af en kasse farvestrålende LEGO klodser.

Det geniale legetøj har i mangfoldige år fascineret både børn og voksne. Men det er kun de færreste, der ved, hvor stor opfindsomhed og hvor mange timers arbejde der ligger bag udviklingen af LEGOs produkter.

Astrid Eriksen på fire år er så heldig, at hendes mor arbejder hos LEGO i Billund. En dag får hun lov til at komme med sin mor på arbejde, så hun kan se, hvordan alle de sjove figurer bliver lavet.

Det spændende besøg hos LEGO er blevet til børnebilledbogen “Astrid i LEGE-land”, som Forlaget Børn udgiver i serien om børn, der besøger en arbejdsplads. Bogen er skrevet af Astrids mor, produktkonsulent Susanne Bjørn Eriksen, og fotograferet af fotograf Ole Mortensen.

Det hele begynder med, at Astrid sammen med sin mor er på besøg i LEGOLAND parken. Det er det bedste, Astrid ved, og hun synes, det er sjovt at gå rundt mellem alle figurerne. Astrids mor spørger hende, om hun kunne tænke sig at komme med på arbejde og se, hvordan figurerne bliver bygget. Astrid bliver ellevild af glæde…

Astrid oplever mange spændende ting på LEGO fabrikken. Hun ser, hvordan nogle af figurerne først bliver tegnet. Senere bliver de lavet i modellervoks. Til sidst bliver de samlet af mange tusinde LEGO klodser.

“Astrid i LEGE-land” er en informativ billedbog om, hvad Astrid oplever bag kulisserne på arbejdspladsen LEGO. Med barnets øjne og fantasi fører hun læserne ind i de mange sjove ting, hun oplever blandt LEGOs figurer.

Forlaget Børn: »Astrid i LEGE-land«. Billedbog på 32 sider med 150 farvebilleder. Bogen er skrevet af produktkonsulent Susanne Bjørn Eriksen og illustreret af fotograf Ole Mortensen. Pris: 198 kr.

Forlag vil udfylde et tomrum

Danske billedbøger om børn, der besøger forskellige arbejdspladser, har længe været en mangelvare.

Det har Forlaget Børn i Naur ved Holstebro forsøgt at gøre noget ved med en stribe billedbøger. Forlaget har netop udgivet billedbogen “Astrid i LEGE-land” om den fire-årige Astrid, der besøger sin mors arbejdsplads LEGO i Billund.

Den danske familiestruktur har ændret sig drastisk i de seneste 25 år. Tidligere blev mange børn passet hjemme, men i dag er det normalt, at begge forældre i mange familier er udearbejdende.

Børnene bliver i stedet passet i daginstitutioner eller dagpleje, og dermed har de ikke mulighed for at besøge en arbejdsplads.

Det tomrum kan billedbøgerne være med til at udfylde. Samtidig kan der forhåbentlig blive skabt en snak forældre og børn imellem om forskellige arbejdspladser.

Alle pressemeddelelser om: