Fremtidens havnekran

14. december 1997

Til redaktionen

Holstebro, 14. december 1997

Pressemeddelelse for Åkerbergs Maskiner A/S i Horsens, som har leveret en ny kran til Holstebro-Struer Havn. Kranen er det første eksemplar af en helt ny type mobilkran på hjul – Åkerbergs PLM 50 HD

Tekst af journalist Carsten Tolbøll.

Foto ved fotograf Ole Mortensen.

Tekst og foto kan frit anvendes og publiceres – uden beregning.

Fotos kan rekvireres ved henvendelse til
Tilsted Communication,
Inge-Lise Dinesen, tlf. 97 43 23 00.
eller E-mail: post@tilsted.dk

Yderligere informationer – kontakt Åkerbergs Maskiner A/S, direktør John Muller, tlf. 7564 1777.

 

Fremtidens havnekran

Horsens-firma har udviklet ny, robust krantype i samarbejde med hollandsk specialist og Holstebro-Struer Havn

Holstebro-Struer Havn har fået en ny kran til lastning og losning af skibe.

Der er tale om det første eksemplar af en helt ny type mobilkran på hjul – Åkerbergs PLM 50 HD – og både leverandøren og modtageren forventer, at den bliver fremtidens kran til små og mellemstore havne.

– Havnekraner er traditionelt mobile entreprenørkraner, der er peppet op. Vi har valgt at gå en anden vej ved at samarbejde med det hollandske firma Pulleman, som har årelang erfaring med at bygge kraner til uddybning af havne. Disse maskiner skal kunne holde til at arbejde i døgndrift under ekstremt barske forhold, og deres gode egenskaber er overført til vores nye Åkerbergs PLM serie, siger salgsdirektør John Muller fra Åkerbergs Maskiner A/S i Horsens, som er én af Skandinaviens største leverandører af mobilkraner.

Holstebro-Struer Havn har som pioner været med til at definere kravene til den nye krantype. Havnechef Torben Frederiksen forventer, at kranen er en langtidsinvestering, der kan skaffe havnen i Struer større omsætning.

– I øjeblikket losser og laster vi næsten udelukkende med grab, men den nye kran er også velegnet til krog- og containerarbejde. Kranførerne er yderst tilfredse med den. Førerkabinen er så komfortabel, at man kan bo i den, og støjniveauet er meget lavt. Kranen arbejder meget hurtigt og er bygget til at kunne tåle treholdsdrift selv under de største belastninger, siger Torben Frederiksen.

Åkerbergs PLM arbejder med to store spil, hvor wirerne vikles i et enkelt lag, hvilket nedsætter slitagen og øger stabiliteten. Den klimaregulerede førerkabine kan hæves op til knap syv meters højde, og kranføreren sidder så langt fremme, at han kan overskue det meste af skibets lastrum. Kranen er bygget til at kunne arbejde dagligt på en havn i mindst 20 år.

– Miljø og sikkerhed er i højsædet ved Åkerbergs PLM, og i forhold til kvalitet og ydeevne er prisen særdeles konkurrencedygtig. Vi har allerede fået mange forespørgsler på den nye krantype fra havne i Skandinavien og England, siger John Muller.

Alle pressemeddelelser om: