Travl pressemand er gået i barndom

7. november 1997

Til redaktionen

Holstebro, 7. november 1997

Vi fremsender pressestof for Forlaget Børn, som udgiver en ny bog.

Bogen “Victoria og Joachim på Torneroses slot” er den første af en serie børnebilledbøger, hvor børn gør klassiske fortællinger og spændende historier levende. Bogen foregår på Højriis Slot på Sydmors.

Bogen er skrevet af journalist Claus Gjedsig.

Billederne er taget af fotograf Ole Mortensen og pressefotograf Bent Tilsted.

Bogen bliver frigivet onsdag 12. november.

Tekster af journalist Flemming Hove.

Fotos ved Tilsted Communication.

Såvel tekst som foto kan frit anvendes og publiceres – uden beregning.

Fotos kan rekvireres ved henvendelse til
Tilsted Communication,
Inge-Lise Dinesen, tlf. 97 43 23 00.
eller E-mail: post@tilsted.dk

Yderligere informationer – kontakt Bent Tilsted, tlf. 97 43 23 00.

 

Travl pressemand er gået i barndom

 

Journalist Claus Gjedsig fra Holstebro debuterer som forfatter med børnebilledbog, der fortæller eventyret om Tornerose på en ny måde.

Journalist Claus Gjedsig fra Holstebro har prøvet mangt og meget i sit liv som én af pressens travle arbejdsbier. Derfor kan det ikke undre nogen, at han nu omsider er gået i barndom!

Det er der mange børn og voksne, der skal være glade for. Det første resultat af hans barnlige indfald er børnebilledbogen »Victoria og Joachim på Torneroses slot«, som Forlaget Børn netop har udgivet.

I bogen fortæller Claus Gjedsig veloplagt eventyret om Tornerose på en helt ny måde. Han gør eventyret levende for børnene Victoria og Joachim, så de kan gå på opdagelse blandt slottets feer, prinser og prinsesser. Den spændende fortælling er illustreret med masser af dejlige farvebilleder, som fotograf Ole Mortensen og pressefotograf Bent Tilsted er mestre for.

Begejstring

I mere end 25 år har Claus Gjedsig med den ægte skriverkarls begejstring og lette pen berettet om mennesker, så læserne har leet, grædt og gyst, som om det var dem, der gennemlevede det, han skrev om.

Det er ellers ikke, fordi han af udseende er én af dem, der skiller sig ud fra alle andre. En venlig kollega sagde en gang, »at Claus egentlig er mere sjælden, end han er køn. Ej heller vil hans figur få strandløvinder til at spinde kælent. Til gengæld er han rasende velbegavet, rar og hyggelig«.

Og netop det talent har altid skinnet igennem hans skriverier. Han har evnen til at fortælle en god historie, så både børn og voksne lytter.

Boltrer sig

I mange år var Claus Gjedsig ansat på Holstebro Dagblad som bl.a. energisk politireporter og skattet featuremedarbejder. Allerede dengang var han typen, der fik spalterne til at gløde, når han f.eks. kastede sig ud i at afprøve alle mulige slags job.

I slutningen af 1970´erne valgte Claus Gjedsig at springe fra sin faste stilling med den faste hyre og i stedet ud i freelance-journalistens usikre verden. Siden da har han boltret sig i bl.a. ugebladenes spalter, og hans arbejdsivrighed og entusiasme har aldrig fornægtet sig.

Ved siden af er det blevet til en stor arbejdsindsats i Holstebro og omegns foreningsliv. Navnlig har fodbolden og håndbolden haft en stor plads i hans sportslige hjerte. Han har travet op og ned ad sidelinierne og gjaldet sine ordrer ud til spillerne på banen. Han har med trøstende ord og venlige arme taget sig af spillerne, som var de hans egne børn.

Claus Gjedsig siger selv, han er en heldig mand. I flæng kan det nævnes, at han er vendelbo. Han er født på den rigtige side af hovedvejen i Brønderslev. Og så er han gift med Mitzi. Kærligheden har skænket dem en datter og en søn, og de tre personer i fællesskab er og har altid været fundamentet under ham.

Anderledes børnebøger

Eventyr, spøgerier og drama er tre vigtige ingredienser, når børnebøger skal være underholdende.

Det tager Forlaget Børn alvorligt. Netop nu udgiver forlaget den første af en serie børnebilledbøger, hvor børn gør klassiske fortællinger og spændende historier levende. På den måde bliver de til aktive medspillere i stedet for passive lyttere.

Forlaget tager udgangspunkt i eventyrfortællinger som f.eks. spøgerier på danske slotte og herregårde. Bøgerne trækker børnene med ind i en drømmeverden, hvor de oplever personer og hændelser, som var de selv en del af historien.

Den første bog – »Victoria og Joachim på Torneroses slot« – foregår på Højriis Slot på Sydmors, som har stået aflåst og forladt i mange år. En del af slottet er dog nu blevet genåbnet for publikum i sommerhalvåret.

Hidtil har forlaget beskæftiget sig med at lade børn opleve mange forskellige emner som f.eks. sygdom, helse, fritid og arbejdsmarked. Forlagets grundidé er at beskæftige sig med emner, som optager både børn og voksne. Med udgangspunkt i personer og situationer fra det virkelige liv fortælles der i ord og billeder om emnet på en måde, så bøgerne egner sig til oplæsning.

Blandingen af pædagogik, underholdning og casestories er vigtig for Forlaget Børn. På den måde fortæller forlaget, at der er en mening med bøgerne.

Børn bliver en del af eventyret

Børn har en utrolig evne til at lade fantasien få frit løb, når deres forældre læser en spændende historie for dem.

Nu får børnene chancen for at blive en del af historien, så de både kan snakke med hovedpersonerne og opleve alt det spændende på en ny måde.

I samarbejde med fotograf Ole Mortensen, pressefotograf Bent Tilsted og Forlaget Børn har journalist Claus Gjedsig fra Holstebro lavet en børnebilledbog, hvor han lader børnene Victoria og Joachim besøge Tornerose på hendes slot.

Bogens kulisser er Højriis Slot på Sydmors, som har stået aflåst og forladt i mange år. En del af slottet er dog nu blevet genåbnet for publikum i sommerhalvåret, og den mulighed har Forlaget Børn benyttet sig af.

En aften, Victoria ligger i sin seng og kigger op mod himlen, ser hun et stjerneskud. Hun lukker øjnene, og da hun åbner dem igen, ligger der en funklende sten på hendes bord. Med den i hånden kan hun ønske sig, lige hvad hun vil. Victoria ønsker, at hun og hendes lillebror, Joachim, skal besøge Torneroses slot.

Med ønskestenen i hånden vækker børnene Tornerose og får hende til at fortælle, hvad der sker på slottet. Ved et uheld kommer de også en tur ned til den onde fe i kælderen, og det er lige ved at gå galt. Men så…

I tekst og billeder kan børn og voksne følge med i begivenhederne på en nærværende og anderledes måde. Eventyret er blevet levende.

Alle pressemeddelelser om: