Icopal-prisen skaber kontakten til faget

17. oktober 1997

Til redaktionen

Holstebro, 17. oktober 1997

Invitation til Icopal-prisen

Vi vil gerne invitere interesserede fra pressen til overrækkelse af Icopal-prisen 1997. Den uddeles for sjette gang på Det Kongelige Danske Kunstakademis Arkitektskole, Philip de Langes Alle 10 i København, onsdag 22. oktober kl. 15.00.

Icopal-prisen 1997 er blevet et meget attraktivt konkurrence-parameter for de unge arkitektstuderende. Det forhold, at prisen gives til projekter, som har en høj arkitektonisk og idemæssig kvalitet og sætter focus på “den femte facade” er ofte en inspirationskilde for de studerende, siger chefen for Studie- og forskningsforvaltningen på Det Kongelige Danske Kunstakademis Arkitektskole Ebbe Harder om Icopal-prisen.

Sammen med denne invitation vedlægges pressemeddelelse om Icopal-prisens betydning.

Tekst af journalist Steen Scherwin.

Foto af pressefotograf Henrik Bjerregrav og fotograf Anders Nielsen.

Tekst og fotos kan frit anvendes uden beregning. Foto må ikke anvendes i anden sammenhæng uden tilladelse.

Fotos kan rekvireres ved henvendelse til
Tilsted Communication,
Inge-Lise Dinesen, tlf. 97 43 23 00.
eller E-mail: post@tilsted.dk

Yderligere informationer – kontakt Icopal a/s, marketingdirektør Sven Christensen, tlf. 44 88 55 00.

 

Icopal-prisen skaber kontakten til faget

 

De to arkitektskolers rektorer priser arkitektkonkurrencen,

der er med til at skærpe interessen for den 5. facade.

– På Kunstakademiets Arkitektskole er vi glade for, at der er nogen, der sætter “pris” på vore studerende. Én af dem, der gør det, er Icopal A/S, fortæller rektor Thorkel Dahl fra Kunstakademiets Arkitektskole på Holmen i København.

– Icopal-prisen er med til at skabe kontakt mellem studerende og fagets praksis. Det er medvirkende til at skærpe de studerendes interesse for byggeriets praktiske problemer, siger Thorkel Dahl.

– En skærpelse af interessen for den praktiske verden – og her taler vi specielt om taget eller den 5. facade – vil ofte have en afsmittende virkning på den arkitektoniske formgivning, og det er vel netop, hvad vi kunne ønske os, siger Thorkel Dahl.

Hans begejstring deles i rigt mål af rektor Gösta Knudsen fra Århus Arkitektskole.

– Icopal-prisen er en glimrende idé for de unge arkitekter. Specielt efter EU’s nye direktiv, der gør det meget vanskeligt for unge arkitekter at komme med i de udskrevne konkurrencer, fordi de skal prækvalificeres i det offentlige regi. Så selv om antallet af udskrevne konkurrencer er steget fra 12 til 90 årligt, er antallet af konkurrencer for unge faldet. Icopal-prisen er én af de bedste i den sammenhæng, siger Gösta Knudsen.

– Icopal-prisen er også faglig vigtig. Den er med til at stimulere de unge arkitekters lyst til at udvikle sig og vise, hvad de kan for omverdenen, understreger den århusianske rektor, der kvitter rektorposten den 1. februar for igen at blive lærer og forske i arkitektur.

Alle pressemeddelelser om: