Icopal-prisen er en stor inspirationskilde

3. oktober 1997

Til redaktionen

Holstebro, 3. oktober 1997

Tekst af journalist Steen Scherwin.

Foto ved pressefotograf Jens bach og fotograf Ole Mortensen, Tilsted Communication.

Tekst og fotos kan frit anvendes uden beregning. Foto må ikke anvendes i anden sammenhæng.

Fotos kan rekvireres ved henvendelse til
Tilsted Communication,
Inge-Lise Dinesen, tlf. 97 43 23 00.
eller E-mail: post@tilsted.dk

Yderligere informationer – kontakt Icopal a/s, marketingdirektør Sven Christensen, tlf. 44 88 55 00.

 

Icopal-prisen er en stor inspirationskilde

 

Danske arkitektstuderende afslører et meget højt fagligt niveau og tænker i grønne projekter.

Icopal-prisen 1997 er blevet et meget attraktivt konkurrence-parameter for de unge arkitektstuderende.

Prisen uddeles for sjette gang på Kunstakademiets Arkitektskole i København i slutningen af oktober. Dommerkomiteen, de to arkitektskoler og Icopal-koncernen konstaterer, at interessen for prisen er større end nogensinde.

Chef for Studie- og forskningsforvaltningen på Det Kongelige Danske Kunstakademis Arkitektskole i København, Ebbe Harder, siger om Icopal-prisen.

– Arkitektskolerne er meget glade for Icopal-prisen, som på vores studerende virker som en særlig opmuntring. Det forhold, at prisen gives til projekter, som har en høj arkitektonisk og idémæssig kvalitet og sætter focus på “den femte facade”, er ofte en inspirationskilde for de studerende.

Icopal-prisen er god, fordi det er en arkitekturpris. Skolen anbefaler, at de studerende deltager aktivt i konkurrencen, siger Ebbe Harder.

Præmiesum

Prisen uddeles hvert andet år. Deltagerne er studerende på én af statens to arkitektskoler, der i et studieprojekt har medtænkt tagformen og tagkonstruktionens arkitektoniske udtryk som integreret part af det samlede arkitektoniske udtryk.

Projektet skal være udformet i studieåret 1996-97. Det er arkitektskolerne selv, der indstiller projekterne. I 1995 deltog 38 unge arkitektstuderende, mens antallet af indstillede projekter i 1997 er 46.

For de unge arkitektstuderende er det blevet en cadeau at blive opfordret til at deltage. Det er med til at profilere dem, når de kommer ud på arbejdsmarkedet.

Der er en samlet præmiesum på 70.000 kr., hvoraf førstepræmien er 25.000, andenpræmien 15.000, mens der er tre tredjepræmier på hver 10.000 kr.

Dommere

I forbindelse med prisoverrækkelsen onsdag den 22. oktober bliver samtlige 46 projekter udstillet under titlen Den 5. facade – udstilling om tage. Det er på Kunstakademiets Arkitektskole i Meldahls Smedie i København.

De vindende projekter bliver genudstillet ved en international kongres om tagdækning i Falkoner Centret i København. Kongressen afholdes af International Waterprofing Association (IWA).

I år har dommerkomiteen bestået af arkitekt Flemming Deichmann fra Danske Arkitekters Landsforbund, arkitekt Jan Søndergaard, KHR Arkitekter A/S, stud.arch. Michala Stephensen, Kunstakademiets Arkitektskole, arkitekt og undervisningsadjunkt Karen Olesen, Arkitektskolen i Århus, stud. arch. Anders Tyrrestrup, Arkitektskolen i Århus, og arkitekt Mathilde Petri, Kunstakademiets Arkitektskole. Marketingdirektør Sven Christensen og marketingkoordinator Brian M. Nielsen, begge fra Icopal, har været med i bedømmelseskomiteen.

Virksomhedsprofil

Icopal a/s er en dansk virksomhed og koncern med datterselskaber i Danmark, Sverige, Norge, Finland, Tyskland, Frankrig, England og USA.

Icopal med hovedsæde i Herlev ved København blev stiftet af grundlæggeren, tømrermester Jens Villadsen, der etablerede virksomheden i Aalborg og siden flyttede den til København i 1876.

Aktieselskabet blev dannet i 1912, hvor hovedformålet var fremstilling af asfalt-tagpap, som blev markedsført under navnet Icopal. Det har siden været koncernens hovedprodukt. Navnet blev registreret i 1907.

Icopal koncernen er en af verdens største producenter af tagpap og blandt Nordens førende producenter og entreprenører inden for tag- og vejmaterialer, ligesom der også produceres andre byggematerialer samt plastfolie og plastrør.

Koncernens egenkapital udgjorde i 1996 1,7 milliarder DKK og omsætningen 3,6 milliarder DKK.

Koncernen har i alt 53 produktionssteder, som er beliggende i Finland, Norge, Sverige, Danmark, England, Tyskland, Frankrig og USA, og beskæftiger 3.032 medarbejdere.

Alle pressemeddelelser om: