8-årige Mia i Folketinget

24. august 1997

Til redaktionen

Holstebro, 24. august 1997

Bogen Mia i Folketinget frigives onsdag 27. august 1997 og må ikke omtales forinden.

Tekster af Karin Korsgaard.

Fotos ved pressefotograf Bent Tilsted.

Såvel tekst som foto kan frit anvendes og publiceres – uden beregning.

Fotos kan rekvireres ved henvendelse til
Tilsted Communication,
Inge-Lise Dinesen, tlf. 97 43 23 00.
eller E-mail: post@tilsted.dk

Yderligere informationer – kontakt Bent Tilsted, tlf. 97 43 23 00.

 

8-årige Mia i Folketinget

 

Folketingsmedlem Helge Sander og pressefotograf Bent Tilsted har lavet en børnebilledbog om 8-årige Mias oplevelser i Folketinget

Hvad foregår der bag kulisserne i Folketinget? Landets mest kendte arbejdsplads er andet og mere end politiske skænderier, taler og debat i folketingssalen.

8-årige Mia Sander fra Herning har fulgt sin far, folketingsmedlem Helge Sander, en almindelig dag i Folketinget, for at se nærmere på hvad en politikere laver.

Hendes oplevelser er blevet til børnebilledbogen “Mia i Folketinget”. Bogen er skrevet af Helge Sander og illustreret af pressefotograf Bent Tilsted.

Forlaget Børn i Holstebro står bag udgivelsen, som er den anden bog i serien om børn, der besøger en arbejdsplads. Den første bog “Mia besøger TV”, fortæller om en anden Mia fra Holstebro og hendes oplevelser på TV 2’s regionalstation i Holstebro.

Stor udfordring

– Det har været en spændende opgave, men samtidig en større udfordring end jeg havde ventet, siger Helge Sander, der i bogen har forsøgt at se sit eget arbejde med børneøjne.

– Det er drønsvært at beskrive arbejdet i Folketinget i børnehøjde. For en politiker er der selvfølgeligheder, vi ikke tænker over, men det gør børn. For eksempel undrede Mia sig over, hvorfor der ikke var flere i folketingssalen. For et skolebarn, der kun har sin egen klasse at sammenligne med, er det jo mærkeligt. Men for mig er det logisk, eftersom det er i udvalgene, vi politikere træffer de fleste beslutninger.

Helge Sander har ofte besøg af skoleklasser på Christiansborg.

– Jeg plejer at sige til dem, at ingen mennesker kan tillade sig ikke at interessere sig for politik. Det vedrører os alle. Også børn, siger han.

Helge Sander håber med bogen at kunne fange børns interesse for Christiansborg og politik.

– Politik skal være nærværende og naturligt for børnene. Inden de ved af det, præger de politiske beslutninger mere og mere deres hverdag, siger han.

Lang dag

Mia havde en lang dag i Folketinget. Men for et barn er det ikke politikken, der er i centrum på Christiansborg. Det er derimod de flotte, store bygninger, de mange trapper, hestene og de gamle malerier.

I bogen møder Mia bl.a. statsminister Poul Nyrup Rasmussen og Venstres formand Uffe Ellemann-Jensen. Hun får lov at komme ind bag kulisserne på hele Christiansborg og betragte dronningens gemakker.

Arbejdsdagen slutter imidlertid ikke på Christiansborg. Tilbage i Herning fortsætter hun med sin far til Hammerum om aftenen, hvor der er politisk møde.

– Mia syntes, det var en meget lang dag, og hun måtte da også overgive sig til slut. Hun faldt i søvn under mødet, fortæller Helge Sander.

Kommende vælgeres første møde med Folketinget

Forlaget Børn retter henvendelse til fremtidens vælgere. Forlaget har netop udgivet billedbogen “Mia i Folketinget” om 8-årige Mia, der oplever en politikers hverdag.

Der findes ingen danske børnebilledbøger, der i tekst og billeder fortæller om politik. Forlaget Børn i Holstebro har udgivet en børnebilledbog, der retter henvendelse til de kommende vælgere, der første gang skal til valgurnerne efter år 2000.

Mia Sander – datter af folketingsmedlem Helge Sander – besøger sin far på Danmarks mest kendte arbejdsplads, Christianborg.

Bogen viser og fortæller i tekst og billeder, hvad politik drejer sig om, og hvad Christiansborg er for en størrelse – i børnehøjde vel at mærke…

– I dag findes der ikke noget materiale, der retter henvendelse til de mindre børn. Vi har fremstillet materiale, der satser på folkeskolebørn fra 10 år og opefter. Derfor er det glædeligt, at nogen har taget fat på de mindre børn, siger Elise Holt, der er chef for Folketingets Informations- og Dokumentationsafdeling.

 

8-årige Mia – datter af folketingsmedlem Helge Sander – har været politiker for en dag på sin fars arbejdsplads Christianborg i København.

Mia går i tredje klasse i Herning. Men selv om hendes familie bor i Herning, arbejder hendes far i København. Han er politiker, og en dag er Mia med far på arbejde.

Mia’s oplevelser på Christiansborg er blevet til børnebilledbogen “Mia i Folketinget”. Bogen beskriver, hvordan det er at have en far, som er folketingsmedlem.

Den udgives af Forlaget Børn i Holstebro.

Bogen gør det “store” Christiansborg mere nærværende. Forskellige begreber omkring politik bliver anskueliggjort gennem Mia’s øjne. Hvordan forklarer man et barn, hvad Grundloven betyder? Bogen gør politik enkelt og lettilgængeligt.

“Mia i Folketinget” fortæller i tekst og billeder, hvad Mia oplevede en dag som politiker.

Fra hun står op sammen med sin far, til hun sent aften vender træt hjem. I dag forstår Mia langt bedre, hvad far laver i København, når han er på arbejde.

Hun ved nu, hvorfor der aldrig er ret mange i folketingssalen, når hun ser tv fra sin fars arbejdsplads

Forlaget Børn: “Mia i Folketinget.

Børnebilledbog på 32 sider med 168 farvebilleder.

Bogen er skrevet af MF’er Helge Sander og illustreret af pressefotograf Bent Tilsted.

Pris: 198 kr.

Alle pressemeddelelser om: