Fremtidens topheste mødes i Vestjylland

22. august 1997

Til redaktionen

Holstebro, 22. august 1997

Tekst fra Stutteri Klosterheden

Foto ved pressefotograf Jens Bach

Såvel tekst som foto kan frit anvendes og publiceres – uden beregning.

Fotos kan rekvireres ved henvendelse til
Tilsted Communication,
Inge-Lise Dinesen, tlf. 97 43 23 00.
eller E-mail: post@tilsted.dk

Yderligere informationer – kontakt Stutteri Klosterheden, Finn Nielsen, tlf. 97 88 16 98

 

Fremtidens topheste mødes i Vestjylland

 

Spændende hestedage på Stutteri Klosterheden og i Vildbjerg Sportsrideklub i weekenden 30.-31. august

Der er lagt op til to spændende hestedage, når nogle af fremtidens topheste mødes i Vestjylland i weekenden 30.-31. august.

Lørdag den 30. august præsenterer Stutteri Klosterheden i Bækmarksbro sammen med det sjællandske firma Euro Hingste Sæd hingste fra det tyske stutteri Gestüt St. Ludwig samt dette års følårgang efter disse hingste og danske varmblodshopper.

Dagen efter, søndag den 31. august, er Vildbjerg Sportsrideklub vært for et arrangement, hvor en del af føllene fra dagen før er til salg.

Stor tilslutning

Tilslutningen til præsentationen på Stutteri Klosterheden har været mere end tilfredsstillende. Ikke færre end 32 føl fra hele landet vil kæmpe om de flotte ærespræmier, der består af bl.a. gratis bedækninger, udsat af Gestüt St. Ludwigs ejer, Hr. Gerd Kraft. Han møder selv op og bedømmer føllene sammen med den svenske dommer Hans Negendanck og de to danske varmblodsdommere, Gunnar Bach og Børge Thomsen.

Langt de fleste af føllene møder med ærespræmier og fløjpladser fra Dansk Varmblods følskuer. Føllene fremvises i rækkefølge, alt efter hvilken hingst de er efter, og præsentationen begynder hver gang med fremvisning af faderhingsten under rytter.

Der vil således blive mulighed for at se dressurridning af international klasse på hingstene Concord og Donnerschlag, der begge rides af Gestüt St. Ludwigs chefberider, Heiko Münzmeier. Han vil vise dressurøvelser på Grand Prix-niveau, og begge hingste møder med friske topresultater fra World Cup stævnerne i Europa.

Stutteriets yngre hingste, Dream of Heidelberg, der er reservesieger ved hingstematerialprøven og flere gange placeret i det tyske hingstechampionat, samt Ragazzo, materialprøvevinder og de danske kåringsdommeres yndling med topkarakterer fra sin kåring, vises begge under rytter på deres respektive uddannelsesniveau. Specielt spås Ragazzo at blive en kommende verdensdressurstjerne af den tidligere olympiske guldvinder Nicole Uphoff-Becker.

Stutteri Klosterhedens ejere, Jytte og Finn Nielsen, der også ejer brændeovnsvirksomheden Jydepejsen A/S ved Holstebro, håber på et stort fremmøde fra den danske hesteverden.

Heste til salg

Hvis man får lyst til at købe én eller flere af disse ride- og avlsheste, er der mulighed for det dagen efter i Vildbjerg Sportsrideklub. En del af føllene fra dagen før er nemlig til salg, og man har arrangeret en salgsdag, hvor der fremvises 15 føl og 25 rideheste. Idéen med dette arrangement er at samle så mange salgsheste som muligt på ét sted, så interesserede købere ikke skal køre det halve land tyndt for at finde den hest, de må eje.

Af de 15 føl er de syv efter hingsten Ragazzo. Af fædre til de øvrige føl kan nævnes bl.a. Midt-West Ibi Light (international dressur) og Blue Hors Romancier (også international dressurhingst på vej). Flere af de tilmeldte føl møder med ærespræmier fra følskuerne, så kvaliteten er i top.

I ridehesteafdelingen er der tilmeldt flere spændende heste. F.eks. en 4-årig helsøster til den kårede trahkenerhingst, Don Juan, og en 10-årig vallak, der er startklar i MA-dressur. Alle heste står efter fremvisningen til rådighed for en prøvetur. Man har i øvrigt allieret sig med forsikringskonsulent Øjvind Lauridsen, Alm. Brand Dyreforsikring, og dyrlæge Niels Tellerup, Herning Dyrehospital, så man allerede søndag kan forlade Vildbjerg med en afprøvet, dyrlægegodkendt og forsikret hest.

Alle pressemeddelelser om: