De kipper med flaget

11. juni 1997

Til redaktionen

Holstebro, 11. juni 1997

Foto ved fotograf Ole Mortensen.

Såvel tekst som foto kan frit anvendes og publiceres – uden beregning.

Fotos kan rekvireres ved henvendelse til
Tilsted Communication,
Inge-Lise Dinesen, tlf. 97 43 23 00.
eller E-mail: post@tilsted.dk

Yderligere informationer – kontakt venligst Holstebro Museum ved museumsdirektør Torben Skov på telefon 9742 29 33.

 

De kipper med flaget

 

Danskerne har altid været trofaste over for deres flag. Stolt har det smældet i både freds- og krigstid, og i dag skinner de rød/hvide farver igennem overalt, hvor danskerne sætter deres spor.

Holstebro Museum kipper med flaget sommeren igennem med en stor udstilling om danskerne og deres flag.

Udstillingen ridser hele historien om Dannebrog op. Fra begyndelsen, hvor kong Valdemar var på korstog i Estland i 1219, til en bevægende sommeraften i 1992, hvor Danmark vandt europamesterskabet i fodbold.

Udstillingen er formet som en rejse gennem danmarkshistorien med fokus på verdens ældste nationalflag, som endnu er i brug. Talrige historiske glimt i form af tekst, tegninger og fotografier viser den betydning, flaget har haft for danskerne i mange hundrede år.

Gæsterne får også genfortalt sagnet om, at det røde flag med det hvide kors dalede ned fra himlen, da danskerne var på korstog i Estland. Det er dog kun et sagn, men til gengæld er det en kendsgerning, at danskerne er det mest flagende folk i verden. Dannebrog bruges til at symbolisere både glæde og sorg og til at markere søndagen og mærkedage.

Udstillingen er opbygget i et samarbejde mellem Museet på Sønderborg Slot, Orlogsmuseet i København og Viborg Stiftsmuseum.

Alle pressemeddelelser om: