Trådløse telefonanlæg til verdensmarkedet

12. marts 1997

Til redaktionen

Holstebro, 12. marts 1997

Tekst af journalist Carsten Tolbøll.

Fotos ved KIRK telecom A/S

Såvel tekst som fotos kan frit anvendes og publiceres – uden beregning.

Foto af adm.direktør Peter Skov kan rekvireres ved henvendelse til Tilsted Communication, Inge-Lise Dinesen, tlf. 97 43 23 00.

eller E-mail: post@tilsted.dk

Yderligere informationer – kontakt Kirk telecom A/S, adm. direktør Peter Skov, tlf. 75 60 28 50 eller direkte på standen tlf. 49(0) 511 86 61 438.

 

Trådløse telefonanlæg til verdensmarkedet

 

CeBIT messen bliver KIRK telecoms springbræt til massiv eksport af DECT-systemet og ISDN-apparater

Tre års intenst udviklingsarbejde har bragt Horsens-virksomheden KIRK telecom i forreste række som producent af fremtidens udstyr til telekommunikation. På CeBIT messen i Hannover i denne uge satser KIRK telecom kraftigt på at afsætte det trådløse DECT-system til Europa og Asien.

KIRK DECT introduceres i april på det danske marked gennem Tele Danmark Erhverv. Allerede i dag benytter adskillige virksomheder i Sverige det radiobaserede telefonsystem til intern og ekstern kommunikation. KIRK telecom har en aftale med to private svenske distributører, og også i Norge og Finland er eksporten af KIRK DECT langt fremme.

“Over det meste af Europa har vi gennem en række år solgt vore kendte analoge telefonapparater til private forbrugere gennem et net af distributionskanaler. Afsætningen af DECT-systemet kræver, at vi opnår aftaler med teleselskaber og producenter af omstillingsanlæg, som kan markedsføre systemet som en del af deres produkt. Vi vil benytte Europas største telekommunikations-messe til at skaffe en række af disse kontakter og aftaler i hus,” siger direktør Peter Skov, KIRK telecom.

Også Fjernøsten er inde i billedet. KIRK telecom har sin egen distributør i Hongkong, der blandt andet har formidlet eksport af telefoner til Kina. En ny international standard for DECT er med til at åbne verdensmarkedet for det dansk fremstillede system.

“Fra at være en ren europæisk standard er DECT godt på vej til at omfatte en række andre lande. Fra oktober skal DECT-udstyr leve op til en ny teknisk standard, kaldet GAP. Denne situation har vi forberedt os på fra starten, og det er en af årsagerne til, at vort system er blevet mødt med stor interesse. En anden er, at KIRK DECT har et særdeles attraktivt prisniveau og er meget nemt at installere og vedligeholde,” siger Peter Skov.

Et Kirk DECT-system kan benyttes af op til 64 medarbejdere, der udstyres med hver sin lille trådløse telefon. De kan tale sammen indbyrdes uden at belaste telefonregningen. Via en centralenhed har de desuden forbindelse til virksomhedens omstillingsanlæg og kan benytte apparaterne til at modtage samtaler og ringe ud af huset til almindelig telefontakst. Inden for virksomhedens rammer giver DECT samme frihed som GSM- mobiltelefoner, men er vel at mærke langt billigere i brug.

KIRK telecom vil også benytte CeBIT messen til et fremstød for ISDN-telefonapparater.

Virksomheden har netop indgået aftale om levering af digitale telefoner til Alcatel- koncernen, der sidder på en stor del af verdensmarkedet. I takt med, at de enkelte lande omlægger telefonnettet til ISDN, øges behovet for digitalt udstyr. KIRK telecom har store forventninger til denne del af sin produktion.

Alle pressemeddelelser om: