Til redaktionen
Holstebro, 4. marts 1997
Foruden pressemeddelelsen vedlægges facts.
Der er fernisering lørdag 22. marts fra kl. 14-19, hvor du naturligvis er velkommen.
Tekst og foto ved Tilsted Communication.
Såvel tekst som foto kan frit anvendes og publiceres – uden beregning.
Fotos kan rekvireres ved henvendelse til
Tilsted Communication,
Inge-Lise Dinesen, tlf. 97 43 23 00.
eller E-mail: post@tilsted.dk
Yderligere informationer – kontakt Lise Dyekjær, tlf. 97 88 71 17.
Nye skulpturer og reproduktion
Den årlige påskeudstilling med keramiske arbejder og malerier i Trans nær Fjaltring ved Lemvig – små hundrede meter fra Vesterhavet – åbner lørdag 22. marts og varer til og med mandag 31. marts – 2. påskedag.
Hvert år udgiver Lise Dyekjær et billede i reproduktion af Christian Dyekjærs. I år præsenteres et særdeles spændende billede – og et af Dyekjærs seneste malerier “Mennesker i den røde by”. Et særpræget maleri i mange stærke farver.
I vinterens løb har Lise Dyekjær produceret flere nye skulpturer i keramik, som første gang vises på påskeudstillingen sammen med en ny reproduktion af Christian Dyekjærs billede “Mennesker i den røde by”, som blev malet i 1988. I år viser Lise nye skulpturer, blandt andet jyske heste lavet i guld-keramik.
Lise Dyekjær fremstiller skåle og skulpturer. Hun anvender aldrig drejeskive i sit arbejde – i stedet bygges tingene op ved hjælp af lerskiver. Derfor fremstår hendes arbejder med deres naturlige ujævnheder som en væsentlig del.
Gæsterne kan på udstillingen se de nyeste keramiske arbejder af Lise Dyekjær og malerier af afdøde Christian Dyekjær.
Påskeudstillingen er åben hver dag fra midt på formiddagen til hen under aften, og det er gratis at kigge indenfor på gården Øster Løkke i Trans.
Mennesket og kunsten
Mennesket og kunsten på en vestjydsk gård ved havet.
Gården Øster Løkke i Trans ved Fjaltring var engang en firelænget ramme om bonde- og fiskerlivet.
Siden 1967 har den gamle, stråtækte gård været bolig og værksted for kunstnerparret Lise og Christian Dyekjær. Hun keramiker og skulptør. Han var billedkunstneren, der slog sit navn fast som “den blå maler”.
Begge er præget af det blå hav og de gule klitter. Det stærke lys. Alle naturens elementer indgår i hendes og hans kunst.
Lise Dyekjærs arbejder er raffinerede og en kombination af keramik og skulptur med former lånt direkte fra naturen – både med blide og voldsomme udtryksformer.
Christian Dyekjærs lærreder er oftest store af format, farvesproget enkelt, men stærkt – og motiverne hyppigt symbolvæsener fra naturens eventyrverden.
Maleren Christian Dyekjær døde 50 år gammel i sommeren 1991.
I begges kunst har dramaet fået en plads og en rolle. Inspirationen hentes i Vestjyllands dramatiske historie. Her har mennesker i århundreder kæmpet en forgæves og håbløs kamp mod den overmægtige nabo, havet. For kun et halvt hundrede år siden fandtes der også en Vester Løkke. Ruinerne af den ligger nu på havbunden for enden af en af de høfder, som beskytter kysten.
Øster Løkke rummer en permanent udstilling af keramiske kunstværker og malerier.
I sommermånederne er restauranten åben.
Øster Løkke har i mange år været udflugtsmål for danske og udenlandske turister og kunstinteresserede.